“Wheelchampions”

El BUC Wheelchair s’ha proclamat campió de la primera edició de la Lliga Nacional de rugby en cadira de rodes aquest cap de setmana. La secció adaptada del BUC ha aconseguit la victòria en la Final Four disputada a Saragossa mantenint-se invicte en tota la competició.

Aquest cap de setmana es disputada a Saragossa la Final Four de la Lliga Nacional de rugby en cadira de rodes, competició que s’estrenava aquesta temporada en format de dues jornades intensives i una tercera en forma de Final Four. El BUC hi arribava com a favorit després d’haver aconseguit totes les victòries possibles en les dues jornades prèvies, però també amb el repte de batre l’equip local, el CAI Deporte Adaptado, que s’havia endut l’últim campionat d’Espanya la temporada passada.

Pili Hidalgo

Dissabte es disputaven les semifinals de la competició, on el BUC s’enfrontava al Los Toros FLM, al qual es va imposar clarament per 46-26 per classificar-se per la gran final que es disputaria diumenge contra el CAI Deporte Adaptado aragonès, que s’havia desfet Bastiak Zuzenak basc per 55-34.

Diumenge va arribar la gran final i la tensió es respirava en l’ambient. Va ser un partit disputadíssim i molt igualat en tot moment. L’equip dirigit per Paula Murillo va trobar un rival molt dur en el CAI i no va poder escapar-se en el marcador en cap moment. Al final del primer quart, el BUC guanyava 12-10; però al descans els locals havien imposat la seva norma i manaven 18-20. La segona meitat va seguir amb igualtat total entre els dos equips, tanta que es va arribar al final amb un sol punt de diferència: 41-40 favorable al BUC. Però una revisió de l’acta va descobrir un error en un dels gols dels de negre, de manera que el resultat final era empat a 40! Així doncs, es va haver de jugar una pròrroga de cinc minuts on el BUC va aconseguir endur-se la final definitivament per dos gols de diferència: 47-45. Queda clar que va ser una final apassionant i no apta per a cardíacs.

Pili Hidalgo

Foto portada: Pili Hidalgo

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby