Victòria del SUB18 a Vilanova

CRÒNICA SEL VILANOVA-TARRAGONA SUB18 – BUC S18 B
DIA 30.11.2019

Dissabte per la tarda a casa del SEL Vilanova-Tarragona. Un escenari i un equip que ja coneixíem de la fase prèvia: camp de petites dimensions i contrincants molt grans, alts, forts, que practiquen un rugbi directe, dur i agobiant pel rival, aprofitant les seves característiques físiques. Tot això feia preveure un partit llarg i travat, on cada possessió seria una baralla i on “posar terra pel mig” amb rapidesa havia de ser fonamental per controlar el partit.
De sortida, sembla que l’equip ho va entendre perfectament, perquè als 9 minuts ja dominàvem per 0-12 (2 assaigs del Carlos i una transformació del Joan); però aquest càstig prematur va treure la son de les orelles a Vilanova, que va començar a fer feina de “acoso i derribo” amb la potència de la seva davantera, provocant que el BUC s’hagués de defensar cada cop més enrere i que comencessin a sovintejar les faltes. Després de 10 minuts de lluita aferrissada, Vilanova va trobar el premi a la seva constància amb un assaig pur de davantera que posava el 5-12 al marcador.
A partir d’aquí i fins a la fí de la primera part el BUC va tornar a dominar la situació, fent un rugbi més fluït i podent fer arribar la pilota als ales, provocant que la defensa del Vilanova hagués de bascular d’un costat a l’altre, deixant forats per on entraven els nostres jugadors; un assaig del Mathias i un altre del Claudi tornaven a eixamplar la diferència, però els locals van contestar amb una segona marca amb transformació, que deixava un 12-22 esperançador però ni molt menys definitiu per anar als vestidors.
La segona part va començar amb un Vilanova en tromba, al que els nostres nois contestaven amb coratge i placant a tot el que se’ls acostava. Als cinc minuts de la represa va ser el Joan qui, amb un assaig i transformació, va engrandir el forat al marcador, la qual cosa propicià uns minuts d’intens joc del BUC, que van culminar amb dues marques més, una del Yohannes (minut 50) i una altra del Claudi (minut 53), que dibuixaven un 12-39 molt favorable als nostres interessos.
A partir d’aquí, el partit va entrar en una fase de joc lent, brusc i embolicat, propiciat per l’ànsia del Vilanova de reduir les distàncies, i una aturada important de temps per la lesió d’un jugador local també va fer que el tram final del partit s’allargués més encara. En un últim “arreón”, a poc més de 5 minuts pel final el Vilanova va trobar un espai en la nostra defensa per fer un try i transformació que van valer el 19-39 que ja seria definitiu.
La resta del partit va tenir poca història, amb el BUC controlant el joc i defensant-se bé dels últims atacs locals.
Independentment de la qualificació que els nostres tècnics faran del partit, des de la grada es va veure un BUC compacte, amb caràcter, solidari i molt ben plantat, sense intimidar-se en els rucks i solvent en les touches i les melés, on el rival era físicament bastant més poderós.

Felicitats al Vilanova per la seva entrega i agraïments als familiars i amics que han acompanyat l’equip, amb una menció especial pel treball dels nostres entrenadors i delegats.
Equip de sortida: 1.Pau B, 2.Àlex, 3.Jordi, 4.David L, 5.Mathias, 6.Bruno, 7.David V, 8.Gerard (Tete), 9.Carlos, 10.Joan, 11.Yohannes, 12.Oriol, 13.Claudi, 14.Guillem, 15.Eduard. També van jugar Pau A, Zak, Roger i Ivan.

Crònica: Fernando Diaz

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby