Un BUC sense cap perd una altre oportunitat (Bera Bera RT 30-22 BUC)Un BUC sin cabeza pierde otra oportunidad (Bera Bera RT 30-22 BUC)

En un atípic calorós i assolellat matí, en l’immillorable entorn del miniestadi d’Anoeta es va viure un partit fluix, amb poc ritme i que es va endur un Bera Bera més tranquil i eficaç que el BUC.

Com sempre, el BUC sortia endormiscat i al minut 1 ja rebia el primer cop de càstig en contra per part d’un Ramuntxo Methduch que va estar impecable als pals, fent 20 dels punts del seu equip.

Al minut 4 la diferència s’augmentava amb un assaig després d’una obertura de pilota del Bera Bera que deixava un 4 contra 2 que van saber resoldre sense dificultat.

Aquí, del peu d’en Sultan, va arribar la reacció del BUC amb tres cops de càstig convertits i transformant l’assaig d’Oriol Jorba.

El Bera Bera va reaccionar amb un assaig que fou contestat enseguida per un drop d’Àlex Zubero. Així s’arribava a la mitja part amb un just 18-19 pels de Barcelona.

Però a la segona part, en només 10 minuts, el BUC rebé 9 punts seguits de cop de càstig. Podríem parlar de rigorositat arbitral, però el joc net del Bera Bera feia molt palesa qualsevol infracció del BUC. I l’àrbitre ho pitava tot amb un criteri molt estricte.

En definitiva, el BUC no va saber entendre el criteri arbitral i va demostrar molt poca intel·ligència cometent reiterats cops de càstig totalment evitables que donaven punts, aire i tranquil·litat a un Bera Bera poc ambiciós que es conformava amb mantenir una defensa ordenada i esperar els errors dels visitants, que sempre es traduïen en cops de càstig. Fins i tot Gabi X fou expulsat per reiteració de faltes col·lectives.

Al minut 65, una marca d’en Sultan tornava les esperances al BUC, però el baix estat físic de l’equip fruit del cansament acumulat en un viatge en condicions poc adequades per competir, els impediren pujar el ritme quan més ho necessitaven i el partit es va sentenciar amb un drop del apertura basc que deixava al BUC amb un escàs punt bonus i la ja coneguda sensació d’haver regalat un partit a un equip no superior.

En melé, el BUC va estar molt fort, robant-ne diverses i aguantant amb els 5 de davant perquè la tercera pogués treballar a plaer i en Touche, podríem parlar d’un mal dia, amb pilotes poc clares i fins i tot una touche perduda. Fet estrany en el BUC, fruit de la bona praxis del Bera Bera i petits errors de coordinació entre el llançador i saltadors del BUC.

La falta de recanvis i els pocs recursos per viatjar en condicions estan passant factura a una plantilla amb qualitat de sobres però física i anímicament molt tocada.

Alineació:

1-Albert Conesa, 2-Nin Escrigh (C), 3-Gabi Montes, 4-Ermengol Alemany, 5-Gabi Pérez, 6-Gosta Borasino, 7-Toni Felderich, 8-Juan Pistone, 9-Aitor Figueruelo, 10-Àlex Zubero, 11-Josep Mª Simon, 12-Matias Roura, 13-Gerard Borràs, 14-Oriol Jorba, 15-Kiko Mena.

16-Marc Rubio, 17-Leo Arrietaz (min.76 pel 5), 18-Xabier Murciano (min.78 pel 7), 19-Roger Ferraté, 20-Daryl Taduran (min.60 pel 13).

Entrenador: Jordi Puigverd / Fisio: Miquel / Delegat: Manel Gomis

En un atípica calurosa y soleada mañana, en el inmejorable entorno del miniestadio de Anoeta se vivió un partido flojo, con poco ritmo y que se llevó un Bera Bera más tranquilo y eficaz que el BUC.
Como siempre, el BUC salía adormilado y al minuto 1 ya recibía el primer golpe de castigo en contra por parte de un Ramuntxo Methduch que estuvo impecable en a palos, haciendo 20 de los puntos de su equipo.
En el minuto 4 la diferencia aumentaba con un ensayo tras una apertura de balón del Bera Bera que dejaba un 4 contra 2 que supieron resolver sin dificultad.
Aquí, del pie de Sultan, llegó la reacción del BUC con tres golpes de castigo convertidos y transformando el ensayo de Oriol Jorba.
El Bera Bera reaccionó con un ensayo que fue contestado enseguida por un drop de Àlex Zubero. Así se llegaba al descanso con un justo 18-19 para los de Barcelona.
Pero en la segunda parte, en sólo 10 minutos, el BUC recibió 9 puntos seguidos de golpe de castigo. Podríamos hablar de rigurosidad arbitral, pero el juego limpio del Bera Bera hacía muy patente cualquier infracción del BUC. Y el árbitro lo pitaba todo con un criterio muy estricto.
En definitiva, el BUC no supo entender el criterio arbitral y demostró muy poca inteligencia cometiendo reiterados golpes de castigo totalmente evitables que daban puntos, aire y tranquilidad a un Bera Bera poco ambicioso que se conformaba con mantener una defensa ordenada y esperar los errores de los visitantes, que siempre se traducían en golpes de castigo. Incluso Gabi X fue expulsado por reiteración de faltas colectivas.
En el minuto 65, una marca de en Sultan devolvía las esperanzas al BUC, pero el bajo estado físico del equipo por el cansancio acumulado en un viaje en condiciones poco adecuadas para competir, les impidió subir el ritmo cuando más lo necesitaban y el partido se sentenció con un drop del apertura vasco que dejaba al BUC con un escaso punto bonus y la ya conocida sensación de haber regalado un partido a un equipo no superior.
En melé, el BUC estuvo muy fuerte, robándo varias y aguantando con los 5 de delante para que la tercera pudiera trabajar a placer y en Touche, podríamos hablar de un mal día, con pelotas poco claras e incluso una touche perdida. Hecho extraño en el BUC, fruto de la buena praxis del Bera Bera y pequeños errores de coordinación entre el lanzador y saltadores del BUC.
La falta de repuestos y los pocos recursos para viajar en condiciones están pasando factura a una plantilla con calidad de sobra pero física y anímicamente muy tocada.

Alineación:
1-Albert Conesa, 2-Nin Escrigh (C), 3-Gabi Montes, 4-Ermengol Alemany, 5-Gabi Pérez, 6-Gosta Borasino, 7-Toni Felderich, 8-Juan Pistone, 9-Aitor Figueruelo, 10 – Àlex Zubero, 11-José Mª Simon, 12-Matias Roura, 13-Gerard Borràs, 14-Oriol Jorba, 15-Kiko Mena.
16-Marc Rubio, 17-Leo Arrietaz (min.76 por 5), 18-Xabier Murciano (min.78 por 7), 19-Roger Ferraté, 20-Daryl Taduran (min.60 por 13).

Entrenador: Jordi Puigverd / Fisio: Miquel / Delegado: Manel Gomis

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby