Tercera jornada sense puntuar (RC Sant Cugat 43-17 BUC)Tercera jornada sin puntuar (RC Sant Cugat 43-17 BUC)

Nova derrota del BUC, patrocinat per Ascensors Jordà, que no va jugar un mal partit a Sant Cugat però del que no va aconseguir endur-se cap punt. Els homes de Puchy van aconseguir aguantar fins al descans amb un marcador igualat, tot i les envestides d’un rival en millor forma i ben preparat. A la segona part, però, tres marques consecutives aconseguides pel rival van sentenciar el partit. Tot i l’esforç final, el BUC no va poder sumar cap punt bonus.

Partit complicat el que havia de jugar el BUC a la Guinardera aquest cap de setmana, contra un RC St.Cugat que arribava amb bona forma i la moral alta després de la seva victòria a domicili contra L’Hospitalet, superant-lo en la classificació. El partit no va començar gaire bé, els locals aviat van aconseguir la primera escapada entre la defensa rival per anotar la primera marca del matx.

Nueva derrota del BUC, patrocinado por Ascensors Jordà, que no jugó un mal partido en Sant Cugat pero del que no logró llevarse ningún punto. Los hombres de Puchy consiguieron aguantar hasta el descanso con un marcador igualado, a pesar de las embestidas de un rival en mejor forma y bien preparado. En la segunda parte, sin embargo, tres marcas consecutivas conseguidas por el rival sentenciaron el partido. A pesar del esfuerzo final, el BUC no pudo sumar ningún punto bonus.

Partido complicado el que debía jugar el BUC la Guinardera este fin de semana, contra un RC St.Cugat que llegaba con buena forma y la moral alta tras su victoria a domicilio contra L’Hospitalet, superándolo en la clasificación. El partido no empezó muy bien, los locales pronto lograron la primera escapada entre la defensa rival para anotar la primera marca del encuentro.

El presagi no era bo, però el BUC va saber reaccionar, i poc després el veterà ala Dani Ripol aconseguia “colar-se” entre la defensa vallesana per anotar una marca que feia alegrar les cares dels pocs aficionats visitants que es van desplaçar a veure el partit.

El BUC va cometre masses errades de placatge i de col·locació en defensa i l’alegria no va durar massa; abans del descans van arribar dues marques més a favor de l’equip local, una aprofitant una badada defensiva després d’un maul i l’altra novament d’una escapada entre la línia de tres quarts, 19-5 i la cosa no pintava massa bé.

La davantera tampoc ho va tenir fàcil, arrossegava algunes baixes i a més va haver de patir algunes accions dubtoses del rival en les melés, que l’àrbitre no va saber veure. Apart, el bon treball en defensa de touche dels del Vallès i la intensitat en joc obert dels dos nous fitxatges del Sant Cugat, Damian Mantelli i Juan Sorrequieta, van igualar les cartes en una faceta que històricament havia dominat el BUC.

Abans del descans, però, el BUC retallava distàncies gràcies a una escapada de Martí Argudo entre la defensa rival que va rebre el suport ràpid de Raimon Jorba per poder donar continuïtat a la jugada i que acabà en un assaig d’aquest últim. Gerard Borràs anotava la conversió i el marcador al descans marcava un 19-12 que despertava l’optimisme dels homes del BUC.

Però la mala sort va fer que el obertura Àlex Zubero (lesió), el referent Dani Ripol (treball) i Martí Argudo (lesió) deixessin la línia de tres quarts minvada.

La segona part no va començar com havia acabat la primera. El BUC no va aprofitar el cop de moral i va tornar a cometre algunes errades que va pagar cares. Els errors de col·locació en defensa de la línia de tres quarts es van veure solucionats, però es van errar alguns placatges que van costar escapades massa perilloses del rival i marques en contra.

Concretament al minut 62 el rival ja n’havia anotat tres més, i el marcador quedava en un descoratjador 43-12 pràcticament impossible de remuntar.

Tot i la diferència, i també gràcies a l’aire nou d’alguns homes que van entrar frescos a la segona part com Martín Parodi, el BUC va aconseguir fer recular el rival i tenir-lo tancat al seu propi camp bona part dels darrers vint minuts. L’afició visitant encoratjava amb l’esperança d’aconseguir dues marques i al menys, endur-se la bonificació ofensiva d’un rival, aquesta vegada superior.

Així, va arribar la tercera marca del BUC, obra de Kiko Mena, que va aprofitar una pilota oberta a la línia després de moltes fases de desgast en davantera.

Desgraciadament pels interessos dels visitants, la quarta marca que hagués fet sumar el punt bonus no va arribar tot i seguir-ho intentant fins el final, i el BUC es va haver de conformar per marxar de buit d’aquest nou derby català.

Crònica: Pol Camprubí

Fitxa del partit: (RC St.Cugat 43-17 BUC)

[ws_table id=”31″]

El presagio no era bueno, pero el BUC supo reaccionar, y poco después el veterano ala Dani Ripol conseguía “colarse” entre la defensa vallesana para anotar una marca que hacía alegrar las caras de los pocos aficionados visitantes que se desplazaron a ver el partido.

El BUC cometió masas errores de placaje y de colocación en defensa y la alegría no duró demasiado; antes del descanso llegaron dos marcas más a favor del equipo local, una aprovechando un despiste defensivo tras un maul y la otra nuevamente de una escapada entre la línea de tres cuartos, 19-5 y la cosa no pintaba demasiado bien.

La delantera tampoco lo tuvo fácil, arrastraba algunas bajas y además tuvo que sufrir algunas acciones dudosas del rival en las Melé, que el árbitro no supo ver. Aparte, el buen trabajo en defensa de touche los del Vallés y la intensidad en juego abierto de los dos nuevos fichajes del Sant Cugat, Damian Mantelli y Juan Sorrequieta, igualaron las cartas en una faceta que históricamente había dominado el BUC.

Antes del descanso, sin embargo, el BUC recortaba distancias gracias a una escapada de Martín Argudo entre la defensa rival que recibió el apoyo rápido de Raimon Jorba para poder dar continuidad a la jugada y que acabó en un ensayo de este último. Gerard Borràs anotaba la conversión y el marcador al descanso marcaba un 19-12 que despertaba el optimismo de los hombres del BUC.

Pero la mala suerte hizo que el apertura Àlex Zubero (lesión), el referente Dani Ripol (trabajo) y Martí Argudo (lesión) dejaran la linea de tres cuartos mermada.

La segunda parte no empezó como había terminado la primera. El BUC no aprovechó el golpe de moral y volvió a cometer algunos errores que pagó caros. Los errores de colocación en defensa de la línea de tres cuartos se vieron solucionados, pero se fallaron algunos placajes que costaron escapadas demasiado peligrosas del rival y marcas en contra.

Concretamente en el minuto 62 el rival ya había anotado tres más, y el marcador quedaba en un desalentador 43-12 prácticamente imposible de remontar.

A pesar de la diferencia, y también gracias al aire nuevo de algunos hombres que entraron frescos en la segunda parte como Martín Parodi, el BUC logró hacer retroceder al rival y tenerlo encerrado en su propio campo buena parte de los últimos veinte minutos. La afición visitante alentaba con la esperanza de conseguir dos marcas y al menos, llevarse la bonificación ofensiva de un rival, esta vez superior.

Así, llegó la tercera marca del BUC, obra de Kiko Mena, que aprovechó un balón abierto a la línea después de muchas fases de desgaste en delantera.

Desgraciadamente para los intereses de los visitantes, la cuarta marca que hubiera hecho sumar el punto bonus no llegó a pesar seguirlo intentando hasta el final, y el BUC tubo que conformarse por marchar de vacío de este nuevo derby catalán.

Crónica: Pol Camprubí

Ficha del partido: (RC St.Cugat 43-17 BUC)

[ws_table id=”32″]

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby