Resultats: Jornada 6-7 de maig

BUC B 45-29 RC L’Hospitalet B [Semifinal Primera Catalana]

El BUC B finalment ha arribat a una final! Després de dues temporades més aviat decebedores, aquesta temporada el Sènior B del BUC disputarà una final i per tant opta a guanyar un títol. Els homes de Xavi Carrasco es van imposar aquest diumenge a L’Hospitalet B per 45-29 amb una espectacular remuntada en els últims minuts després d’haver anat per darrere bona part del partit.

El BUC no va realitzar una gran primera part i, tot i disposar d’un alt percentatge de possessió, va veure com el rival era molt més efectiu en les seves arribades a la zona de perill. Els locals es van avançar amb un cop de càstig d’Hernán Scartascini, però L’Hospitalet de seguida es va posar per davant, amb una marca aprofitant una puntada a seguir (3-7). Després d’un nou cop de càstig, els del Llobregat tornaven a colpejar amb una segona marca per mitjà de la seva davantera (6-12), a la qual el BUC aconseguia contestar amb la primera marca de l’equip, anotada per l’arrier Víctor Ferrer enganxat a la línia de banda esquerra (13-12). L’avantatge del BUC no duraria gaire, ja que L’Hospitalet anotaria la seva tercera marca abans del descans, després d’uns quants pick’n’go de la seva davantera (13-17).

La segona part començava de manera preocupant pels de la Foixarda, que veien com el rival anotava fins a dues marques els primers minuts, aprofitant la falta de concentració en defensar cops de càstig propers a la línia de marca (19-29). Només el jove obertura del BUC mantenia l’equip dins el partit amb un nou cop de càstig. Afortunadament, l’equip va fer un “click” el tram final del partit i a través d’una millora de joc considerable i de mantenir el nivell físic quan el rival ja baixava va aconseguir remuntar el marcador. Primer va ser Miguel García-Diéguez (un dels millors del partit) qui aconseguia la segona marca del BUC després d’una sèrie de bons offloads (26-29). Poc després es capgiraria el marcador gràcies a una conquesta del talonador Ot Bachs, aprofitant una puntada a seguir (31-29) fent esclatar el públic que va assistir a la Foixarda. I per acabar de rematar la festa i el marcador, encara caurien dues marques més, una de l’ala Marc Coma i una darrera del flànker Murray (45-29).

Amb aquesta victòria, molt més patida del que indica el marcador, el BUC B aconsegueix classificar-se per la final de Primera Catalana, l’objectiu que es va marcar l’equip després de no poder accedir a la Divisió d’Honor Catalana. Ara només faltarà rematar la feina a la final contra el Manresa, que encara té la data per determinar, però que no serà el proper cap de setmana com estava previst.

Alineació: 1. David Pagan 2. Víctor L. Rebollo 3. Antonio “Dos Santos” Gomide 4. Jan “Manitas” Gustems 5. Pau Estévez 6. Raúl Campesino (c) 7. Miguel García-Diéguez 8. Juan Diego Vargas 9. Kirian Martínez 10. Hernán Scartascini 11. Guillem “Willy” Vidal 12. Robert “Rob” McDermott 13. Jan M. Milà 14. Kieran “Hache” Dolaghan 15. Víctor Ferrer

Suplents: Carlos Orillosa, Ot Bachs, Ángel Viudez, Lluís Llauger, Albert “Fletxa” Méndez, Roger “Vaquilla” López, Marc Coma i Ton “Murray” Juny.

Marques: Víctor Ferrer, Miguel García-Diéguez, Ot Bachs, Marc Coma, Ton “Murray” Juny.

Transformacions: Hernán Scartascini (4).

Cops de càstig: Hernán Scartascini (3).

Begues RC 0-78 BUC [Copa Catalana]

Amb una mescla de jugadors del primer i tercer equip, el BUC es va presentar a Begues per jugar els pre-quarts de final de la Copa Catalana. Els de negre es van imposar clarament a un equip novell que juga a la categoria més baixa del rugby català anotant fins a dotze marques tant per davantera com per la tres quarts.

Amb aquesta àmplia victòria, el BUC es classifica per quarts de final de la competició tot i que encara no se sap a qui s’enfrontarà, ja que depèn de tots els resultats d’aquesta ronda, que encara no s’ha completat, i on alguns equips no s’han pogut presentar per falta d’efectius, com el segon equip que volia presentar el BUC i que finalment no va poder disputar el seu partit.

Abans de començar el matx, els jugadors d’un i altre equip van formar part de la pinya d’un pilar per ajudar a carregar els castellers de Begues a carregar-lo.

Alineació: 1. Albert Conesa 2. Nin Escrig 3. Pere Clarà 4. Víctor Tarifa 5. Fabio Amadio 6. Guillem Torró 7. Lucas Quentin 8. Juan Pistone 9. Albert Velarde 10. Marc Milà 11. Mamoun “Mams” Alami 12. Arnau Martínez 13. Miquel “Miki” Mas (c) 14. Roger Belis 15. Artiom “Arti” Kovalenko

Suplents: David Rahola, Gabriel “Sr. X” Pérez, Juan Pablo “JP” Salcedo, Jorge Couso, Gabriel Amat, Leonardo “Leo” Profilio i Quentin Bucciarelli.

Marques: Nin Escrig (2), Gabriel “Sr. X” Pérez (3), Arnau Martínez, Juan Pistone, Miquel “Miki” Mas (2), Fabio Amadio, Artiom “Arti” Kovalenko, Marc Milà.

Transformacions: Miki (4), Guillem Torró, Mamoun “Mams” Alami, Víctor Tarifa, Artiom “Arti” Kovalenko i Juan Pistone.

BUC Femení [Copa Catalana Seven]

L’equip femení del BUC disputada la jornada inicial de la Copa Catalana, que aquest any es disputa en format de rugby seven. Les panteres disputaven una lligueta, concentrada en un sol dia i disputada dissabte a L’Hospitalet. Dels quatre partits es van endur dues derrotes (contra GEiEG i St. Cugat) i dues victòries (contra Sitges i L’Hospitalet), aconseguint classificar-se per les finals de la Copa d’Or, que es disputaran el proper cap de setmana i per tant amb opcions al títol. El proper cap de setmana a Martorell s’hauran d’enfrontar al BER i al GEiEG de nou per intentar aconseguir el passi a la final d’Or.

Resultats:

BUC 34-0 RC L’Hospitalet

GEiEG 41-0 BUC

BUC 31-5 RC Sitges

CR St. Cugat 15-10 BUC

 

BUC sub16 [Copa Catalana Seven]

L’equip sub16 del BUC va acabar la jornada de dissabte disputada al Baldiri Aleu de St. Boi amb dues victòries i dues derrotes també i es classifica per jugar la Copa d’Argent el proper cap de setmana, encara amb seu a definir.

Resultats:

Gòtics RC B 20-17 BUC

BER 19-0 BUC

BUC 24-15 UE Santboiana

Gòtics RC 14-29 BUC

 

Fotos: Julián Yepes i Edu Rois

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby