Premi de consolació pel BUC en un nou derbi català (BUC 30-45 FC Barcelona)Premio de consolación para el BUC en un nuevo derbi catalán (BUC 30-45 FC Barcelona)

Amarga derrota del BUC aquest cap de setmana (30-45), per haver-se produït a casa i contra un rival directe i històric, el Barça. Com ha passat en els últims partits, els homes de Puchy van fer un bon partit, sobretot en la faceta ofensiva, però van pagar cars alguns errors en defensa, tant a l’hora de placar com a l’hora de mantenir el ritme degut a un nivell físic poc òptim. Aquesta vegada, si més no, es va aconseguir sumar un punt bonus, gràcies a les quatre marques aconseguides per Martí, Kiko, Raimon i Sultan. Tot i la derrota, els aficionats de la Foixarda, que es va omplir força, van poder presenciar un partit amb molta acció: moltes marques, emoció constant i la dosi justa de tensió al camp entre els dos rivals. L’àrbitre, tristament com acostuma a ser habitual, no va destacar per la seva brillant actuació precisament.

Amarga derrota del BUC este fin de semana (30-45), por haberse producido en casa y contra un rival directo e histórico, el Barça. Como ha ocurrido en los últimos partidos, los hombres de Puchy hicieron un buen partido, sobre todo en la faceta ofensiva, pero pagaron caros algunos errores en defensa, tanto a la hora de placar como a la hora de mantener el ritmo debido a un nivel físico poco óptimo. Esta vez, al menos, se logró sumar un punto bonus, gracias a las cuatro marcas conseguidas por Martí, Kiko, Raimon y Sultan. A pesar de la derrota, los aficionados de la Foixarda, que se llenó bastante, pudieron presenciar un partido con mucha acción: muchas marcas, emoción constante y la dosis justa de tensión en el campo entre los dos rivales. El árbitro, tristemente como suele ser habitual, no destacó, precisamente, por su brillante actuación.

El partit va començar bé pels locals que van sortir amb empenta a jugar al camp del rival. Això va propiciar que als 8 minuts de joc Xavi Zubero obrís el marcador transformant un cop de càstig, 3-0. No va durar gaire l’alegria dels locals, ja que pocs minuts després el primer centre del Barça es va col·lar entre la defensa buquera aprofitant uns quants placatges errats i va donar la volta al marcador anotant la primera marca del matx: 3-7 amb la posterior transformació. Després d’això es va mantenir certa igualtat en el joc però a partir del minut 20 el Barça va començar a decantar la balança. Primer un ala es va colar per la banda aprofitant una puntada a seguir que la defensa del BUC no va arribar a controlar per anotar un altre assaig i poc després el 8 visitant, ex del BUC, va perforar la defensa aprofitant certa fragilitat en els placatges per anotar la tercera marca blaugrana.

Després d’aquets moments de “baixón”, el BUC va saber reaccionar i Martí Argudo va anotar la primera marca de l’equip després d’una bona escapada a què va donar continuïtat. El marcador es posava 8-19 i el BUC recobrava bones sensacions, a més va disposar de 10 minuts de superioritat numèrica degut a la targeta groga que va veure un pilar del Barça que va aprofitar per sumar un nou cop de càstig, transformat per Xavi Zubero (11-19). La cosa pintava millor, però en l’última jugada del primer temps el Barça va anotar la seva quarta marca, assegurant el seu bonus, amb una jugada de davantera que deixava el marcador en un 11-26 al descans.

A la mitja part Puchy va efectuar alguns canvis per donar aire nou a l’equip, Martín Parodi i Sultan, l’especialista de llarga distància amb el peu, entraven substituïnt Aitor Figueruelo i Martí Argudo i poc després Juan Martín entrava en el lloc de Juan Porras, amb problemes físics. Va ser el Barça, però, el primer en tornar a colpejar en el segon temps amb una marca anotada pel seu arrier, que amb la transformació deixava el marcador en un complicat 11-33. Però l’equip va tornar a demostrar cert poder de reacció amb una marca anotada per Kiko, que acabava d’entrar substituint Dani Ripol. Sultan transformava pràcticament des de la línia de banda per deixar el marcador 18-33. Però novament el BUC flaquejava en defensa i un maul del Barça els servia per anotar una nova marca i deixar molt complicada la remuntada buquera (18-40). Puchy va donar entrada a Marc Boya pel gran veterà Sr. X i el BUC va tornar a posar-hi pit i collons per intentar treure alguna cosa positiva del partit. Després d’una bona jugada d’insistència per davantera, una pilota oberta a Raimon Jorba a la banda la va aprofitar per anotar la tercera marca local i, a pocs minuts del final, Sultan es col·lava entre la línia rival per anotar la quarta i assegurar el punt de bonificació ofensiva pel BUC. Ell mateix va transformar la seva marca per deixar el marcador en un 30-40 que ja semblava definitiu, però el Barça encara va tenir temps anotar una última marca en l’últim minut i deixar la cosa en un 30-45 que, tot i el punt aconseguit, no satisfà les aspiracions del BUC, que cau a la penúltima plaça de la taula.

Crònica de Pol Camprubí

El partido empezó bien para los locales que salieron con empuje a jugar en el campo del rival. Esto propició que los 8 minutos de juego Xavi Zubero abriera el marcador transformando un golpe de castigo, 3-0. No duró mucho la alegría de los locales, ya que pocos minutos después el primer centro del Barça se colaba entre la defensa buquera aprovechando varios placajes fallados y dio la vuelta al marcador anotando la primera marca del encuentro: 3 – 7 con la posterior transformación. Después de esto se mantuvo cierta igualdad en el juego pero a partir del minuto 20 el Barça empezó a decantar la balanza. Primero un ala se coló por la banda aprovechando una patada a seguir que la defensa del BUC no llegó a controlar para anotar otro ensayo y poco después el 8 visitante, ex del BUC, perforó la defensa aprovechando cierta fragilidad en los placajes para anotar la tercera marca azulgrana.

Después de estos momentos de “bajón”, el BUC supo reaccionar y Martí Argudo anotó la primera marca del equipo tras una buena escapada a la que dio continuidad. El marcador se ponía 8-19 y el BUC recobraba buenas sensaciones, además dispuso de 10 minutos de superioridad numérica debido a la tarjeta amarilla que vio un pilar del Barça que aprovechó para sumar un nuevo golpe de castigo, transformado por Xavi Zubero (11-19). La cosa pintaba mejor, pero en la última jugada del primer tiempo el Barça anotó su cuarta marca, asegurando su bonus, con una jugada de delantera que dejaba el marcador en un 11-26 al descanso.

En la media parte Puchy efectuó algunos cambios para dar aire nuevo al equipo, Martín Parodi y Sultan, el especialista de larga distancia con el pie, entraban sustituyendo Aitor Figueruelo y Martí Argudo y poco después Juan Martín entraba en el lugar de Juan Porras, con problemas físicos. Fue el Barça, sin embargo, el primero en volver a golpear en el segundo tiempo con una marca anotada por su zaguero, que con la transformación dejaba el marcador en un complicado 11-33. Pero el equipo volvió a demostrar cierto poder de reacción con una marca anotada por Kiko, que acababa de entrar sustituyendo Dani Ripol. Sultan transformaba prácticamente desde la línea de banda para dejar el marcador 18-33. Pero nuevamente el BUC flaqueaba en defensa y un maul del Barça les servía para anotar una nueva marca y dejar muy complicada la remontada buquera (18-40). Puchy dio entrada a Marc Boya por el gran veterano Sr. X y el BUC volvió a poner pecho y cojones para intentar sacar algo positivo del partido. Tras una buena jugada de insistencia por delantera, una pelota abierta a Raimon Jorba en la banda la aprovechó para anotar la tercera marca local y, a pocos minutos del final, Sultan se colaba entre la línea rival para anotar la cuarta y asegurar el punto de bonificación ofensiva para el BUC. Él mismo transformó su marca para dejar el marcador en un 30-40 que ya parecía definitivo, pero el Barça aún tuvo tiempo para anotar una última marca en el último minuto y dejar la cosa en un 30-45 que, a pesar el punto conseguido, no satisface las aspiraciones del BUC, que cae a la penúltima plaza de la tabla.

Crónica de Pol Camprubí

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby