Mal començament (BUC s20 0-53 Liceo Francés s20 (Madrid)Mal comienzo (BUC s20 0-53 Liceo Francés s20 (Madrid)

Ahir, la Foixarda va viure una festa del rugby; les grades estaven plenes a vessar de simpatitzants que s’havien acostat per viure el moment històric del retorn dels nostres juvenils a la competició estatal.

Després d’un any amb molts alts i baixos esportius a resultes de la dependència d’una plantilla molt curta, els nostres juvenils, reforçats amb alguns cadets, afrontaven el repte, dos anys enrere impensable, d’estar entre els 10 millors equips d’Espanya lluitant per deixar el nom del club ben alt.

Venint d’unes dures setmanes d’entrenament, els nostres estaven més que concentrats i motivats per afrontar el primer esglaó, l’històric Liceo Francés de Madrid.

El partit va començar amb un tu a tu, on el nerviosisme feia que les possessions fossin curtes i les defenses s’imposessin a l’atac.

El BUC es mostrava més ordenat al camp, però les individualitats del Liceo el feien més incisiu i obligaven al BUC a fer un esforç extra de reordenament.

L’arbitratge era estrany i poc coherent. Això afavorí als madrilenys, més experimentats, que van saber interpretar l’estil de l’àrbitre i adaptar el seu joc. Per contra, els nostres, molt fidels al seu propi estil, van seguir caient una vegada i una altre en errors d’antijoc, segons el criteri arbitral. Es va pagar la inexperiència.

Poc a poc, el Liceo, amb alguns jugadors de molt bon nivell va anar aprofitant els errors puntuals del BUC per anar establint un marcador favorable que trencà l’ordre d’un BUC desesperat i frustrat pels errors absurds de concentració, la falta d’efectivitat ofensiva i un marcador que els allunyava del seu objectiu.

Tot i així, els nostres van seguir lluitant i mostrant-se molt potents físicament i impecables, excepte errors puntuals pagats molt cars, en defensa contra un equip més gran i amb més profunditat de banqueta.

Els canvis del Liceo no desentonaven amb el nivell de joc. El BUC, obligat a presentar un equip jove, amb algunes incorporacions del cadet, va fer una davallada a la segona part que es va traduir amb un marcador molt contundent i un dur càstig pel viscut al camp.

El Liceo, fou superior i el resultat va ser just. Encara que una mica a hipertrofiat pel vist des de la grada. El BUC va merèixer més premi, però va pagar la novatada.

A aquest nivell, ningú perdona i els errors es paguen cars.

Ara toca treballar de cara al següent matx que ens enfronta a un dels favorits de la categoria, el VRAC Valladolid, amb forces jugadors que han debutat a la màxima categoria aquest any.

Molts ànims, treball i força.

Ayer, la Foixarda vivió una fiesta del rugby, las gradas estaban llenas a rebosar de simpatizantes que se habían acercado para vivir el momento histórico del retorno de nuestros juveniles en la competición estatal.

Después de un año con muchos altibajos deportivos a resultas de la dependencia de una plantilla muy corta, nuestros juveniles, reforzados con algunos cadetes, afrontaban el reto, dos años atrás impensable, estar entre los 10 mejores equipos de España luchando para dejar el nombre del club bien alto.

Viniendo de unas duras semanas de entrenamiento, los nuestros estaban más que concentrados y motivados para afrontar el primer escalón, el histórico Liceo Francés de Madrid.

El partido comenzó con un tú a tú, dónde el nerviosismo hacía que las posesiones fueran cortas y las defensas se impusieran al ataque.

El BUC se mostraba más ordenado en el campo, pero las individualidades del Liceo lo hacían más incisivo y obligaban al BUC a hacer un esfuerzo extra de reordenamiento.

El arbitraje era extraño y poco coherente. Esto favoreció a los madrileños, más experimentados, que supieron interpretar el estilo del árbitro y adaptar su juego. Por el contrario, los nuestros, muy fieles a su propio estilo, siguieron cayendo una y otra vez en errores de anti-juego, según el criterio arbitral. Se pagó la inexperiencia.

Poco a poco, el Liceo, con algunos jugadores de muy buen nivel fue aprovechando los errores puntuales del BUC para ir estableciendo un marcador favorable que rompió el orden de un BUC desesperado y frustrado por los errores absurdos de concentración, la falta de efectividad ofensiva y un marcador que los alejaba de su objetivo.

Aún así, nuestros siguieron luchando y mostrándose muy potentes físicamente e impecables, salvo errores puntuales pagados muy caros, en defensa contra un equipo más grande y con más profundidad de banquillo.

Los cambios del Liceo no desentonaban con el nivel de juego. El BUC, obligado a presentar un equipo joven, con algunas incorporaciones del cadete, hizo una bajada en la segunda parte que se tradujo con un marcador muy contundente y un duro castigo por lo vivido en el campo.

El Liceo, fue superior y el resultado fue justo. Aunque algo a hipertrofiado por lo visto desde la grada. El BUC mereció más premio, pero pagó la novatada.

A este nivel, nadie perdona y los errores se pagan caros.

Ahora toca trabajar de cara al siguiente encuentro que nos enfrenta a uno de los favoritos de la categoría, el VRAC Valladolid, con muchos jugadores que han debutado en la máxima categoría este año.

Muchos ánimos, trabajo y fuerza.

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby