El BUC “B” guanya al líder Manresa RC (10-30)El BUC “B” vence al líder Manresa RC (10-30)

Ahir a les 20,00 h. el BUC “B” visitava el camp del líder de la Tercera Catalana, el Manresa RC. Els del Bages es presentaven a aquesta trobada amb una immillorable carta de presentació: 4 victòries en 4 partits, el millor atac i la segona millor defensa del campionat per sumar 19 punts de 20 possibles abans de tancar la primera volta. Era un partit a priori complicat i que havia de posar al seu lloc a l’equip: està preparat el BUC “B” per estar en els llocs capdavanters del campionat?

El BUC “B” arribava a la cita amb pràcticament l’equip de gala. L’equip tenia baixes com les d’Adrià Beneria, Bernat Benito, Albert Collet, Sergi Fontàs o Dani López, però recuperava a gent com Rati, Naur, Chiqui o David Fernández, absents la jornada passada, a més de comptar amb el suport dins del camp l’etern Dani Ripol. Així, un equip molt compensat amb barreja de veterania i joventut i que desbordava il·lusió per afrontar novament un partit important.

Durant els primers compassos, els dos equips van temptejar el terreny, amb molt joc al peu tractant de posar a prova als jugadors de darrere. Però ràpidament es va poder veure que el que al BUC “B” és un recurs tàctic, a l’equip rival era una necessitat: mentre que els defenses del Manresa RC tornaven la pilota o l’allunyaven amb el peu, Marc Fajarí, Pau Farràs i Dani Ripol armaven perilloses contres enllaçant jugades amb continuïtat. El Manresa RC va respondre a les expectatives: un joc incansable al límit del reglament, molta presència dels davanters, especialment en el maul, i mancances de mans a les tres quarts.

La pressió i la defensa agressiva dels jugadors del BUC “B” va fer que ràpidament l’equip es posés per davant en el marcador amb assajos en la primera meitat de Patxi (0-5 min. 12), en el seu partit de comiat momentani abans de marxar el mateix diumenge a Brussel·les per uns mesos, i el capità Àlex Tortras (0-12 min. 34). Es patia en melé, però poc més: els atacs dels locals eren repel·lits amb relativa facilitat per la defensa del BUC “B” i Alberto aconseguia punts al peu amb solvència (0-15 min. 39), el que va fer que s’arribés al descans per davant en el marcador.

A la segona meitat, els locals van sortir a per totes intentant la remuntada, i van aconseguir anotar el primer dels seus assajos als pocs minuts de la represa (5-15 min. 45). El joc ser travava i enduria per moments. Però ni tan sols amb segon assaig del Manresa RC (10-15 min. 59) l’equip no es va descomposar i va conservar la solidesa. Així, encara que l’equip blanqui-vermell pressionava, l’atac del BUC “B” continuava funcionant i l’equip replicava ràpidament amb punts. Així, Alberto aconseguia el tercer assaig que ell mateix transformaria per posar novament distància al marcador (10-22 min. 59).

Amb l’entrada dels jugadors de refresc a la primera línia per ambdós equips, la melé va mantenir el seu nivell i es va refer dels problemes que va patir en els compassos inicials de trobada. D’altra banda, la touche funcionava amb solvència durant quasi tot el matx amb Pierre i Naur a la primera meitat i Chiqui a la segona, el que va pal·liar els problemes endèmics en la conservació que pateix l’equip des de principis de temporada. Amb pilotes clares, la 3/4 desbordava la defensa del Manresa RC i els obligava a defensar darrere de la línia d’avantatge. L’associació entre Dani Ripol, omnipresent en la segona meitat des de la posició de arrier després de l’entrada de Maties per Marc Fajarí, i els centres juntament amb la tercera línia, liderada un cop més per David Fernández però amb l’inestimable suport de Patxi i Murtzi, feia estralls en la defensa rival. En una d’aquestes jugades, el propi Dani anotaria el quart assaig que pràcticament sentenciava el partit, aconseguint el punt de bonus ofensiu i impedint el Manresa RC qualsevol possibilitat de puntuar (10-30 min. 70). Els últims minuts, els locals continuarien atacant, tot i que el marcador no es va moure, deixant el definitiu 10-30 que situa el BUC “B” invicte, a un punt del líder i amb un partit menys.

BUC “B”: 1. Mehdi (16. Quique), 2. Merchán (17. Muné), 3. Leo, 4. Pierre (18. Chiqui), 5. Naur (19. Miquel), 6. Patxi, 7. David Fernández, 8. Murtzi, 9. Gonzalo, 10. Roger Ferraté, 11. Dani Ripol, 12. Alberto, 13. Alex Tortras (c), 14. Pau Farràs (20. Rati), 15. Marc Fajarí (21. Maties Minguella). Suplent: 22. Luis Coronado.

Voldria no només felicitar tots els jugadors que van participar cadascú en la seva mesura en la victòria d’ahir (Lluís, que es va quedar a la banqueta, però també Joan i Pau que van ajudar des de la banda), sinó també agrair des d’aquí la presència d’uns quants jugadors del primer equip del BUC qui, tot i haver jugat feia escasses hores a Eibar el seu partit de Divisió d’Honor “B”, van desafiar el fred i el cansament per donar el seu suport a l’equip. Gràcies xavals!

La propera trobada, a falta de recuperar el partit ajornat contra el Gòtics RC “B”, serà en dues setmanes contra el TAUS Amposta a la capital del Montsià. Tot i que l’equip tarragoní sembla haver perdut una mica de força en aquesta segona part del campionat, es tracta d’un vell conegut que mai ha estat senzill de derrotar. I què dir del derbi de la Foixarda contra el Gòtics? Així doncs, si BUC “B” vol continuar amb la ratxa de seguir afrontant cada minut jugant al 120% i creixent cada dia individualment i com a equip. Gaudiu de la victòria i recordeu el seu sabor, per voler guanyar sempre. Espero que us hagi agradat, petonets a tots i totes

Yeyie

Ayer a las 20,00h. el BUC “B” visitaba el campo del líder de la Tercera Catalana, el Manresa RC. Los del Bàges se presentaban a este encuentro con una inmejorable carta de presentación: 4 victorias en 4 partidos, el mejor ataque y la segunda mejor defensa del campeonato para sumar 19 puntos de 20 posibles antes de cerrar la primera vuelta. Era un partido a priori complicado y que debía poner en su sitio al equipo: ¿está preparado el BUC “B” para estar en los puestos de cabeza del campeonato?

El BUC “B” llegaba a la cita con prácticamente el equipo de gala. El equipo tenía bajas como las de Adrià Beneria, Bernat Benito, Albert Collet, Sergi Fontàs o Dani López, pero recuperaba a gente como Rati, Naur, Chiqui o David Fernández, ausentes la jornada pasada, además de contar con el apoyo dentro del campo del eterno Dani Ripol. Así, un equipo muy compensado con mezcla de veteranía y juventud y que rebosaba ilusión para afrontar nuevamente un partido importante.

Durante los primeros compases, los dos equipos tantearon el terreno, con mucho juego al pie tratando de poner a prueba a los jugadores de última línea. Pero rápidamente se pudo ver que lo que en el BUC “B” es un recurso táctico, en el equipo rival era una necesidad: mientras que los zagueros del Manresa RC devolvían el balón o lo alejaban con el pie, Marc Fajarí, Pau Farràs i Dani Ripol armaban peligrosas contras enlazando jugadas con continuidad. El Manresa RC respondió a las expectativas: un juego correoso al límite del reglamento, mucha presencia de los delanteros, especialmente en el maul, y carencias de manos en la tres cuartos.

La presión y la defensa agresiva de los jugadores del BUC “B” hizo que rápidamente el equipo se pusiera por delante en el marcador con ensayos en la primera mitad de Patxi (0-5 min. 12), en su partido de despedida momentánea antes de marcharse este mismo domingo a Bruselas por unos meses, y el capitán Álex Tortras (0-12 min. 34). Se sufría en melé, pero poco más: los ataques de los locales eran repelidos con relativa facilidad por la defensa del BUC “B” y Alberto lograba puntos al pie con solvencia (0-15 min. 39), lo que hizo que se llegara al descanso por delante en el marcador.

En la segunda mitad, los locales salieron a por todas intentando la remontada, y lograron anotar el primero de sus ensayos a los pocos minutos de la reanudación (5-15 min. 45). El juego ser trababa y se enrarecía por momentos. Pero ni siquiera con segundo ensayo del Manresa RC (10-15 min. 59) el equipo no se descompuso y conservó la solidez. Así, aunque el equipo blanqui-rojo presionaba, el ataque del BUC “B” continuaba funcionando y el equipo replicaba rápidamente con puntos. Así, Alberto lograba el tercer ensayo que él mismo transformaría para poner nuevamente distancia en el marcador (10-22 min. 59).

Con la entrada de los jugadores de refresco en la primera línea por ambos equipos, la melé mantuvo su nivel y se rehízo de los problemas que sufrió en los compases iniciales de encuentro. Por otro lado, la touche funcionó con solvencia durante la mayoría del encuentro con Pierre y Naur en la primera mitad y Chiqui en la segunda, lo que palió los problemas endémicos en la conservación que sufre el equipo desde principios de temporada. Con balones claros, la tres cuartos desbordaba la defensa del Manresa RC y les obligaba a defender detrás de la línea de ventaja. La asociación entre Dani Ripol, omnipresente en la segunda mitad desde la posición de arrier tras la entrada de Maties por Marc Fajarí, y los centros junto con la tercera línea, liderada una vez más por David Fernández pero con el inestimable respaldo de Patxi y Murtzi, hacía estragos en la defensa rival. En una de estas jugadas, el propio Dani anotaría el cuarto ensayo que prácticamente sentenciaba el encuentro, logrando el punto de bonus ofensivo e impidiendo al Manresa RC cualquier posibilidad de puntuar (10-30 min. 70). Los últimos minutos, los locales continuarían atacando, si bien el marcador no se movió, dejando el definitivo 10-30 que sitúa al BUC “B” invicto, a un punto del líder y con un partido menos.

BUC “B”: 1. Mehdi (16. Quique), 2. Merchán (17. Muñe), 3. Leo; 4. Pierre (18. Chiqui), 5. Naur (19. Miquel); 6. Patxi, 7. David Fernández, 8. Murtzi; 9. Gonzalo, 10. Roger Ferraté; 11. Dani Ripol, 12. Alberto, 13. Alex Tortras (c), 14. Pau Farràs (20. Rati), 15. Marc Fajarí (21. Maties Minguella). Suplente: 22. Luis Coronado.

Querría no solamente felicitar a todos los jugadores que participaron cada uno en su medida en la victoria de ayer (Luís, que se quedó en el banquillo, pero también Juan y Pablo que ayudaron desde la banda), sino también agradecer desde aquí la presencia de unos cuantos jugadores del primer equipo del BUC quienes, pese a haber jugado hacía escasas horas en Eibar su partido de División de Honor “B”, desafiaron al frío y el cansancio para dar su apoyo al equipo. ¡Gracias chavales!

El próximo encuentro, a falta de recuperar el encuentro aplazado contra el Gòtics RC “B”, será en dos semanas contra el TAUS Amposta en la capital del Montsià. Pese a que el equipo tarraconense parece haber perdido algo de fuelle en esta segunda parte del campeonato, se trata de un viejo conocido que nunca ha sido sencillo de derrotar. ¿Y qué decir del derbi de la Foixarda contra el Gòtics? Así pues, si BUC “B” quiere continuar con la racha deberá seguir afrontando cada minuto jugando al 120% y creciendo cada día individualmente y como equipo. Disfrutad de la victoria y recordad su sabor, para querer ganar siempre. Espero que os haya gustado, besitos a tod@s

Yeyie

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby