Gran debut en el Rugby XIII

La Foixarda va acollir el primer derbi barceloní de rugby lliga. El BUC i els Enginyers s’enfrontaven per primer cop en aquest esport i la victòria va ser pels debutants del BUC. No va ser fàcil perquè tenien baixes importants en l’equip i perquè alguns dels seus jugadors era el primer cop que jugaven a rugby lliga.

Els Enginyers, amb una victòria (contra el Garrotxa) i amb una derrota (contra el GEIEG) en la competició havien d’aconseguir un resultat positiu per seguir lluitant per quedar primers de grup o per almenys intentar ser segons i lluitar per la tercera plaça del campionat.
El BUC va començar molt fort, ja que a la primera possessió ja va anotar un assaig. Però la falta d’experiència en aquesta modalitat va fer que els nostres jugadors cometessin alguns errors seguits que van fer que els Enginyers es posessin davant al marcador amb un clar 4 – 18. Una marca a les portes del descans van donar esperances a un BUC, que cada vegada s’anava familiaritzant amb les noves normes i amb les dinàmiques pròpies del rugby lliga, deixant el marcador amb un 8 – 18.

Després de les indicacions de l’entrenador Ermen per corregir els errors comesos a la primera part, l’equip va sortir a pel partit i amb les idees més clares. Ràpidament el BUC va prendre la iniciativa del partit, conservant cada pilota que tenia i no deixant entrar en joc als Enginyers. Poc a poc es va fer palès el nivell dels jugadors del BUC i les marques s’anaven succeint fins a posar-se per davant en el marcador. Els nostres jugadors cada vegada més adaptats a les noves normes van anar ampliant el marcador fins al 42 – 22 final, no donant opció a Enginyers de poder remuntar el partit ja que la possessió de la pilota va ser majoritàriament del BUC tret d’una marca aïllada.

Remarcar la ràpida adaptació de l’equip a la nova modalitat de joc, així com la capacitat de reacció i l’esperit mostrat per poder remuntar un partit que s’havia posat molt de cara per l’equip rival.
Al final, bona germanor entre els dos equips i una ovació del nombrós públic assistent.
Amb aquesta victòria, sembla que la primera plaça del grup 2 es decidirà entre l’equip del GEIEG i el BUC. Apunteu-vos la data del 16 de maig que és quan els dos equips es trobaran i on segurament es decidirà l’equip del grup que lluitarà el 7 de juny per la glòria final de ser campió!
Dades del partit:
BUC: Lanfranco, Gibbs, Ricciotti, Ferro, Pistone, Castells, A. Zubero, Escrig, Cottrel, Borras, Borasino, Calzada, X. Zubero, López, Wilkinson, Alemany, Jorba, Conesa
Marques: Ferro (2), López (1), A. Zubero (2), Pistone (2), Gibbs (1), Castells (1) Transformacions: Zubero (3)
Enginyers: Uzandiaga, Neuri, Jeudon, Fernandez, Solano, Lopez, Belda, Travaille, Fosati, Jayus, Sanchez, Padilla, Pasarello, Vellaure, Perez, Sepero, Ruiz,
Marques: Solano (2), Jayus (1), Vellaure (1), Ruiz (1) Transformacions: Travaille (1)

Cronica de i dades del partit suminitrades per Eduard Castells i La associacio Catalana de Rugby Lliga.
http://rugbylliga.cat/

P.E:-Nuestra mas sincera enhorabuena a los componentes del equipo BUC XIII y en especial a Roger Ferrater y Ermengol Alemany por su entrega y dedicacion en este proyecto.

Roger, aunque no pudieras estar presente ayer en el debut de tus chicos, esperamos que estes orgulloso con este inmejorable debut.

Att. Pau Sancez

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby