El senior torna a guanyar i es col·loca líder provisional

L’equip sènior va retrobar-se amb la victòria després de guanyar a casa a la UE Santboiana “B” per 32-5, en un altra bon partit de l’equip de Jordi Puigvert i Dani Ripol.
El partit era complicat per diversos motius. Per una banda, la derrota contra el CR Sitges de la setmana passada podria haver creat dubtes en els jugadors, que veien com encaixaven la primera derrota de la temporada. Per altra, el propi rival. La UES “B”, equip de mal record pels jugadors i entrenadors del sènior després de la contundent derrota de la pretemporada, arribava al partit amb baixes i amb problemes a nivell tan de joc com de resultats, però amb un quinze amb jugadors de molta classe i una feina física molt importants, la qual cosa el converteix sempre en un rival perillós i dificil de guanyar. I dissabte no va ser una excepció, però la bona feina de jugadors i entrenadors durant la setmana, tant en l’aspecte tàctic i tècnic com especialment mental i psicològic, va tenir els seus fruits al partit, amb una victòria clara i amb punt de bonus ofensiu.
L’equip va sortir del vestidor molt concentrat i motivat, el que li va suposar prendre la iniciativa molt aviat. Així, als 5 minuts, Álex Zubero anotava el primer assaig pel BUC. El partit va ser molt travat, amb molts cops de càstig assenyalats per l’àrbitre a tots dos equips. En qualsevol cas la davantera va fer una bona feina en la conservació de la pilota, jugant novament a un molt bon nivell. Tot i tenir menys pes que el paquet rival, els davanters del BUC van controlar el maul i la melé, fases del joc on tradicionalment la UES “B” sempre s’ha mostrat molt forta, com va quedar palès al partit jugat a la pretemporada. No obstant, tres dels cinc assajos aconseguits contra la Santboiana “B” vas ser obra de la davantera. I la tres quarts va continuar la línea ascendent dels primers partits de lliga. Tot i prendre alguna decisió precipitada, la línea del sènior va suplir-ho amb entrega i convicció, personificant-ho en un Raimon Jorba, aquest cop com arrier, en un excel·lent estat de forma. La parella de centres formada per Pablo Rey i Richard Cottrell va tapar molt bé la seva zona en defensa i van trenar jugades molt boniques de continuïtat.
En qualsevol cas el partit no va ser fàcil. La Santboiana no li va perdre mai la cara al partit i van pressionar durant bona part de la primera meitat, tot i que sense aconseguir resultats. Per contra, el BUC va saber contrarestar amb un assaig de Richard Cottrell a la mitja hora de partit, en una jugada de pick and go. 12-0 i bones sensacions, però el partit no estava guanyat ni de bon tros, especialment quan a les acaballes de la primera meitat Juan Porras va ser expulsat amb targeta vermella. Així doncs, el sènior tenia per davant quaranta minuts amb inferioritat numèrica.
Però va ser llavors quan l’equip va treure tot el que té dins, i no només va defensar a pany i forrellat la seva línea de marca sinó que va ser capaç de venir-se amunt i anotar dos assajos més, obra de Juan Pistone. Amb l’equip més sencer tant física com anímicament, una expulsió patida pels visitants va acabar de decidir el partit pel BUC, amb un darrer assaig del capità Nin Escrig després d’un maul, que premiava així la bona feina dels davanters.
BUC: 1. Albert Conesa, 2. Nin Escrig (c), 3. Carlos Orellosa; 4. Ermengol Alemany, 5. Juan Porras; 6. Koco, 7. Sergi Calzada, 8. Juan Pistone; 9. Xavi Zubero, 10. Álex Zubero; 11. Gerard Borràs, 12. Pablo Rey, 13. Richard Cottrell, 14. Pol Camprubí, 15. Raimon Jorba. Suplentes: 16. Gabri, 17. Marc Rubio, 18. Gosta, 19. Toni Fedelich, 20. Xabi Saez, 21. Germán Antón, 22. Fedz. Entrenadors: Jordi Puigvert i Dani Ripol.
En definitiva una victòria important davant d’un equip, que disposa d’ arguments de sobres com per a guanyar a qualsevol equip de la categoria, i que situa l’equip líder provisional de la categoria amb 20 punts, a l’espera del que faci el RC Ponent en el partit aplaçat contra Enginyers.
Aquesta setmana no hi ha lliga, però el rugby no s’atura. El proper dissabte dia 19 el BUC “B” reapareix amb un partit amistós contra el Gòtics “B”. Serà una jornada amb moltes sorpreses, així que seguiu pendents de les noticies. Us anirem informant ben aviat.

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby