El primer equip juga bé però no defineix (Eibar RT 23-3 BUC)El primer equipo juega bien pero no define (Eibar RT 23-3 BUC)

Després de matinar molt, a les 6 del matí, els jugadors del primer equip, es trobaven al aeroport per efectuar un viatge “fast food” –“by” Putxy- a terres basques per a enfrontar-se a un rival, a priori, resultats en mà, complicat.

Però la millora del rendiment de l’equip en les últimes jornades, l’ajustat resultat a casa de la primera volta i la motivació per recuperar l’orgull perdut, auguraven un autèntic xoc de trens.

I el partit es podria definir així; com un autèntic xoc entre dues davanteres molt potents i ben treballades.

El BUC va dominar la Touche i va plantar cara en melé excepte a les acaballes del partit on va patir molt en aquesta faceta al jugar amb dos expulsats i no gaudir de recanvis de qualitat.

En joc obert podríem parlar de taules; les condicions del camp, totalment enfangat, propiciaren un joc de xuts en l’espai i de treball arran de paquet.

L’Eribar, un equip molt ordenat, no practicava un gran rugby, però el que feia ho feia amb eficàcia i qualitat. El BUC, portava la batuta del matx, però no definia. Ambdues davanteres s’anul·laven mútuament amb bons placatges i poques concessions. I en tres quarts va imperar el joc al peu on, l’Eibar va saber pressionar bé a un BUC amb una línia molt jove i poc acostumada a aquest joc.

La lesió de Kiko al minut 1 de partit restava experiència a la línia, obligant a aquesta a reordenar-se, desplaçant alguns jugadors del seu lloc habitual.

Tot i així, el partit fou un partit de davanteres; un partit molt físic, on, el BUC va fallar i molt, entrant en un joc brut que li va propiciar 4 expulsions durant el partit, una d’elles, la del capità Nin Escrich, definitiva per doble groga.

L’Eibar també va patir dues expulsions temporals, fou un partit dur i travat, amb un resultat final  just, però distant al joc ofert per ambdós equips.

Als tres minuts d’iniciar el matx l’Eibar s’avançava després un error defensiu en una melé girada pel BUC on el 8 de l’Eibar es va veure obligat a sortir per la dreta a línia de 40 i on el mig de melé, el flanker i l’ala del BUC no es van entendre i permeteren que un tres contra tres es convertís en un assaig de l’ala basc.

Després, dins de la primera meitat ambdós equips convertiren 2 cops de càstig que deixaren un 10-3 molt ajustat.

Durant els primers 20 minuts de la segona part, el partit es va veure travat per un Eibar molt ben organitzat defensivament i un BUC amb poques idees ofensives.

Aquest joc escalfà els ànims d’ambdós equips i propiciarà varies picabaralles que alternaren les inferioritats numèriques al camp.

En aquest impàs, l’Eibar, després d’un xut aparentment inofensiu a la 22 del BUC, aprofitava una relliscada de l’ala del BUC per recuperar una pilota arran de marca i posar un 15 a 3, poc després ampliat amb un cop de càstig.

Amb aquest resultat el BUC es va fer amb el domini del partit fins que a falta de 15 minuts es produí l’expulsió definitiva del capità i a falta de 10 minuts la de Gabriel Montes, ambdós primeres línies. Fet que obligà al BUC a defensar fèrriament les envestides dels bascos que es van créixer i a afrontar una sèrie de sis melés amb 2 homes menys arran d’assaig, l’última de les quals, girada 180º, es convertí en assaig de l’Eibar que a falta de 2 minuts escrivia el resultat final d’un matx poc espectacular, però que enfrontà a dues de les davanteres més potents de la lliga.

Ara venen dues jornades de descans on toca recuperar als jugadors tocats, seguir amb el treball físic i gaudir del inici del Sis Nacions.

El pròxim rival, el Durango, ha de marcar un punt i final als mals resultats de l’equip i esperonar-lo a treballar per mantenir-se on vol estar.

Equip: 1-Gabi Pérez, 2-Nin Escrig (C), 3-Albert Conesa, 4-Ermengol Alemany, 5-Diego Prubner, 6-Toni Federich, 7-Gosta Borasino, 8-Juan Pistone, 9-Aitor Figueruelo, 10-Xavi Zubero, 11-Josep Mª Simon, 12-Kiko Mena, 13-Matias Roure, 14-Daryl Taduran, 15-Àlex Zubero

Suplents: 16-Marc Rubio (Canvi per manca de pilier al min 75 per Xavi), 17-Gabriel Montes (min 40 per Gabi Pérez), 18-Sergi Coma, 19-Unai Álvarez, 20-Oriol Jorba (min.1 per Kiko), 21-Martín Ovejero, 22-Raul Campesino

Entrenador: Jordi Puigverd / Delegat: Manel Gomis / Fisio: Andreu González

Después de madrugar mucho, a las 6 de la mañana, los jugadores del primer equipo, se encontraban en el aeropuerto para efectuar un viaje “fast food” -“by” Putxy- a tierras vascas para enfrentarse a un rival, a priori, resultados en mano, complicado.

Pero la mejora del rendimiento del equipo en las últimas jornadas, el ajustado resultado en casa de la primera vuelta y la motivación para recuperar el orgullo perdido, auguraban un auténtico choque de trenes.

Y el partido se podría definir así; como un auténtico choque entre dos delanteras muy potentes y bien trabajadas.

El BUC dominó la Touche y plantó cara en melé excepto en las postrimerías del partido dónde sufrió mucho en esta faceta al jugar con dos expulsados y no disfrutar de recambios de calidad.

En juego abierto podríamos hablar de tablas, las condiciones del campo, totalmente embarrado, propiciaron un juego de chutes en el espacio y de trabajo cerca del paquete.

El Eribar, un equipo muy ordenado, no practicaba un gran rugby, pero lo que hacía lo hacía con eficacia y calidad. El BUC, llevaba la batuta del encuentro, pero no definía. Ambas delanteras se anulaban mutuamente con buenos placajes y pocas concesiones. Y en tres cuartos imperó el juego al pie dónde, el Eibar supo presionar bien a un BUC con una línea muy joven y poco acostumbrada a este juego.

La lesión de Kiko en el minuto 1 de partido restaba experiencia a la línea, obligando a ésta a reordenarse, desplazando algunos jugadores de su sitio habitual.

Aún así, el partido fue un partido de delanteras, un partido muy físico, donde el BUC falló y mucho, entrando en un juego sucio que le propició 4 expulsiones durante el partido, una de ellas, la del capitán Nin Escrich, definitiva por doble amarilla.

El Eibar también sufrió dos expulsiones temporales, fue un partido duro y trabado, con un resultado final justo, pero distante al juego ofrecido por ambos equipos.

A los tres minutos de iniciarse el encuentro del Eibar avanzaba después un error defensivo en una melé girada por el BUC donde el 8 de Eibar se vio obligado a salir por la derecha en la línea de 40 y dónde el medio de melé , el flanker y el ala del BUC no se entendieron y permitieron que un tres contra tres se convirtiera en un ensayo del ala vasco.

Luego, dentro de la primera mitad ambos equipos convirtieron 2 golpes castigo que dejaron un 10-3 muy ajustado.

Durante los primeros 20 minutos de la segunda parte, el partido se vio trabado por un Eibar muy bien organizado defensivamente y un BUC con pocas ideas ofensivas.

Este juego calentó los ánimos de ambos equipos y propició varias rencillas que alternaron las inferioridades numéricas en el campo.

En este impasse, el Eibar, tras un chute aparentemente inofensivo en la 22 del BUC, aprovechaba un resbalón del ala del BUC para recuperar un balón a ras de marca y poner un 15 a 3, poco después ampliado con un golpe de castigo.

Con este resultado el BUC se hizo con el dominio del partido hasta que a falta de 15 minutos se produjo la expulsión definitiva del capitán y a falta de 10 minutos la de Gabriel Montes, ambos primeras líneas. Lo que obligó al BUC a defender férreamente las embestidas de los vascos que se crecieron y a afrontar una serie de seis melés con 2 hombres menos a cinco metros de ensayo, la última de las cuales, girada 180º, se convirtió en ensayo del Eibar que a falta de 2 minutos escribía el resultado final de un encuentro poco espectacular, pero que enfrentó a dos de las delanteras más potentes de la liga.

Ahora vienen dos jornadas de descanso dónde toca recuperar a los jugadores tocados, seguir con el trabajo físico y disfrutar del inicio del Seis Naciones.

El próximo rival, el Durango, debe marcar un punto y final a los malos resultados del equipo y animarlo a trabajar para mantenerse dónde quiere estar.

Equipo: 1-Gabi Pérez, 2-Nin Escrig (C), 3-Albert Conesa, 4-Ermengol Alemany, 5-Diego Prubner, 6-Toni Federich, 7-Gosta Borasino, 8-Juan Pistone, 9-Aitor Figueruelo, 10-Xavi Zubero, 11-Josep M ª Simon, 12-Kiko Mena, 13-Matias Roure, 14-Daryl Taduran, 15-Àlex Zubero

Suplentes: 16-Marc Rubio (Cambio por falta de pilier en el min 75 por Xavi), 17-Gabriel Montes (min 40 por Gabi Pérez), 18-Sergi Coma, 19-Unai Álvarez, 20-Oriol Jorba (min.1 por Kiko), 21-Martín Ovejero, 22-Raul Campesino

Entrenador: Jordi Puigverd / Delegado: Manel Gomis / Fisio: Andreu González

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby