El BUC perd una bona oportunitat (BUC 13-25 Bera Bera RT)El BUC pierde una buena oportunidad (BUC 13-25 Bera Bera RT)

Després del correctiu rebut a Oviedo, el BUC s’havia plantejat una setmana de treball dur per recuperar-se del cop moral i del desgast físic que porta arrossegant en les últimes jornades.

També s’havia de reestructurar la davantera per les absències de dos peces importants com són en Juan Pistone i en Carlos Orellosa i per les no impeditives però molestes lesions que arrosseguen peces claus com en Juan Porras, l’Ermen i el capità Nin Escrich.

Al camp va sortir un equip amb la “pressió positiva”, com argumentava el seu tècnic principal Jordi Puigverd de jugar a casa davant de tot el club. Aquest dissabte es celebrava la presentació oficial de tots els equips del club i van passar més de cinc-centes persones per la Foixarda.

Después del correctivo recibido en Oviedo, el BUC se había planteado una semana de trabajo duro para recuperarse del golpe moral y del desgaste físico que lleva arrastrando en las últimas jornadas.

También se debía reestructurar la delantera por las ausencias de dos piezas importantes como son Juan Pistone y Carlos Orellosa y por las no impeditivas pero molestas lesiones que arrastran piezas claves como Juan Porras, Ermen y el capitán Nin Escrich.

En el campo salió un equipo con la “presión positiva”, como argumentaba su técnico principal Jordi Puigverd de jugar en casa delante de todo el club. Este sábado se celebraba la presentación oficial de todos los equipos del club y pasaron más de quinientas personas por la Foixarda.

El partit es desenvolupà, com era d’esperar d’un equip recent descendit de la màxima categoria com és el Bera Bera, a un ritme molt alt, al que els homes del BUC estan poc acostumats. Però aquests es mostraren ferms i plantejaren una defensa molt efectiva i ben organitzada que frenà  a un molt accelerat Bera Bera que volia sentenciar el partit ràpidament.

La possessió s’alternava i els recolzaments eren bons, la conservació de la pilota per part d’ambdós equips era molt bona i només canviava de mans per errors individuals o xuts.

El  Bera Bera feia honor al seu títol de millor defensor de la lliga dificultant molt l’atac del BUC, sempre pressionant al límit del fora de joc i posant les coses molt difícils als de Barcelona.

Tot i així, d’una errada en atac del Bera Bera, la tres quarts del BUC va aconseguir el primer assaig després d’un molt bon i elèctric atac culminat pel Martí.

Aviat el Bera Bera va retornar el cop amb un assaig transformat  i un cop de càstig que giraven el marcador.

En fases estàtiques van existir moltes alternances. En Touche, el BUC es va mostrar més fiable que en els últims partits, però va perdre algunes pilotes importants per manca de coordinació entre els seus jugadors. El Bera Bera tampoc fou molt precís en aquesta i les pilotes ben conquerides van ser ben frenades per un paquet de davanters buquers més potent.

En melé el BUC mostrà molta superioritat física i va arrossegar moltes vegades la davantera basca, tot i així, es van perdre moltes pilotes pròpies per errors en el talonatge al jugar alguns jugadors en posicions que encara no tenen copsades.

El joc estava molt col·lapsat per ambdues defenses. La del Bera Bera només fou trencada de nou, després d’un xut-centre lateral d’Àlex Zubero caçat dins de marca entre dos rivals pel Sultan que feia esclatar la Foixarda.

Les sensacions eren molt bones i la victòria, semblava propera, però el Bera Bera no perdona els errors i enseguida aconseguí enllaçar una jugada molt ben trenada pels tres quarts que enviava als dos equips a la mitja part amb un 10 a 15 al marcador.

A la segona part el BUC sortí en tromba i tanca al Bera Bera al seu camp i s’acostà al marcador amb un cop de càstig molt centrat.

Però la inoportuna lesió de Juan Porras i el canvi obligat per raons laborals d’en David Fernández obligaren al BUC a reestructurar-se en davantera i provocaren certs errors de conjunt.

Però poc a poc el BUC va anar imposant el seu joc contra l’impenetrable defensa basca.

La sensació de perill del BUC era constant i el Bera Bera centrava el seu joc en la defensa i l’aprofitament dels errors locals. I d’aquí obtingueren el premi d’un assaig més després d’un error de placatge important al centre de la línia del BUC.

Amb el 13 a 20 el partit es va convertir en un estira i arronsa d’una intensitat física brutal que provocà que els dos equips acabessin esgotats.

El BUC no es conformava amb el bonus defensiu i enllaçà jugades curtes llarguíssimes de fins a 16 fases contra una defensa molt pressionant i intractable.

I quan l’assaig semblava imminent, una bona recuperació del Bera Bera, a 2 minuts del final es convertí en un assaig a la bandera i enfonsà les esperances del BUC i els arravatà el punt bonus defensiu en un partit molt disputat on qualsevol dels dos equips podria haver-se endut la victòria, però on els donostiarres van fer pesar la seva experiència.

L’actitud de l’equip fou impecable i només cal dir que toca seguir treballant per anar polint els petits detalls que marquen la diferència en partits com aquest.

Felicitar al Simón pel seu debut a la categoria de plata i al Tota pel seu retorn a la elit del rugby després de 4 anys apartat dels terrenys de joc.

Fitxa del Partit: (BUC 13-25 Bera Bera RT)

[ws_table id=”29″]

El partido se desarrolló, como era de esperar de un equipo recién descendido de la máxima categoría como es el Bera Bera, a un ritmo muy alto, al que los hombres del BUC están poco acostumbrados. Pero éstos se mostraron firmes y plantearon una defensa muy efectiva y bien organizada que frenó a un muy acelerado Bera Bera que quería sentenciar el partido rápidamente.

La posesión se alternaba y los apoyos eran buenos, la conservación del balón por parte de ambos equipos era muy buena y sólo cambiaba de manos por errores individuales o chutes.

El Bera Bera hacía honor a su título de mejor defensor de la liga dificultando mucho el ataque del BUC, siempre presionando al límite del fuera de juego y poniendo las cosas muy difíciles a los de Barcelona.

Sin embargo, de un error en ataque del Bera Bera, la tres cuartos del BUC consiguió el primer ensayo después de un muy buen y eléctrico ataque culminado por Martí.

Pronto el Bera Bera devolvió el golpe con un ensayo transformado y un golpe de castigo que giraban el marcador.

En fases estáticas existieron muchas alternancias. En Touche, el BUC se mostró más fiable que en los últimos partidos, pero perdió algunos balones importantes por falta de coordinación entre sus jugadores. El Bera Bera tampoco fue muy preciso en esta y las pelotas bien conquistadas fueron bien frenadas por un paquete de delanteros buqueros más potente.

En melé el BUC mostró mucha superioridad física y arrastró muchas veces la delantera vasca, sin embargo, se perdieron muchas pelotas propias por errores en el talonage al jugar algunos jugadores en posiciones que todavía no tienen interiorizadas.

El juego estaba muy colapsado por ambas defensas. La del Bera Bera sólo fue rota de nuevo, tras un disparo-centro lateral de Alex Zubero cazado dentro de marca entre dos rivales por Sultan que hacía estallar la Foixarda.

Las sensaciones eran muy buenas y la victoria, parecía cercana, pero el Bera Bera no perdona los errores y enseguida consiguió enlazar una jugada muy bien trenzada por los tres cuartos que enviaba a los dos equipos al descanso con un 10 a 15 en el marcador.

En la segunda parte el BUC salió en tromba y cerró al Bera Bera en su campo y se acercó en el marcador con un golpe de castigo muy centrado.

Pero la inoportuna lesión de Juan Porras y el cambio obligado por razones laborales de David Fernández obligaron al BUC a reestructurarse en delantera y provocaron ciertos errores de conjunto.

Pero poco a poco el BUC fue imponiendo su juego contra la impenetrable defensa vasca.

La sensación de peligro del BUC era constante y el Bera Bera centraba su juego en la defensa y el aprovechamiento de los errores locales. Y de ahí obtuvieron el premio de un ensayo más tras un error de placaje importante en el centro de la línea del BUC.

Con el 13 a 20 el partido se convirtió en un tira y afloja de una intensidad física brutal que provocó que los dos equipos terminaran agotados.

El BUC no se conformaba con el bonus defensivo y enlazó jugadas cortas larguísimas de hasta 16 fases contra una defensa muy presionante e intratable.

Y cuando el ensayo parecía inminente, una buena recuperación del Bera Bera, a 2 minutos del final se convirtió en un ensayo a la bandera y hundió las esperanzas del BUC y les arrebató el punto bonus defensivo en un partido muy disputado dónde cualquiera de los dos equipos podría haberse llevado la victoria, pero dónde los donostiarras hicieron pesar su experiencia.

La actitud del equipo fue impecable y sólo hay que decir que toca seguir trabajando para ir puliendo los pequeños detalles que marcan la diferencia en partidos como éste.

Felicitar a Simón por su debut en la categoría de plata y el Tota por su regreso a la élite del rugby después de 4 años apartado de los terrenos de juego.

Ficha del Partido: (BUC 13-25 Bera Bera RT)

[ws_table id=”30″]

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby