El BUC perd contra un rival inferior (BUC 17-29 Sant Cugat RC)El BUC pierde ante un rival inferior (BUC 17-29 Sant Cugat RC)

Més del mateix. Domini del joc. Superioritat absoluta en les fases estàtiques, bon joc col·lectiu, però falta de recanvis i baixada física als últims 10 minuts on dues jugades aïllades d’Àxel Serrano al minut 78 i al 81 sentenciaven l’esforç de tot l’equip.

Fa setmanes que aquesta és la tònica de l’equip. Podríem parlar de nombroses baixes, recanvis poc experimentats, mala preparació física, etc. L’explicació? Tot plegat.

El BUC tècnica, tàctica i estratègicament està a un nivell més que suficient com per no estar patint pel descens, però la falta de recursos del primer equip fan que amb actitud i sacrifici, la punta de físic i implicació que falten no s’assoleixin.

Si a tot això li sumem la mala sort, podem parlar d’un BUC atrapat a la zona baixa, menyspreat pels seus rivals que justifiquen l’ajustat dels resultats contra nosaltres com a mals partits o mals dies, quan, si fessin un acte d’humilitat i autoreflexió, oblidant la taula classificatòria, sabrien que han gaudit d’una sort inaudita d’emportar-se punts d’un rival en moltes facetes superior a ells.

Sobre el partit podem destacar que la davantera del BUC va ser molt superior en les fases estàtiques a la del Sant Cugat. Que en joc obert les coses estaven bastant igualades, tot i que algunes individualitats del Sant Cugat emanaven sensació de perill molt real.

La primera part es va saldar amb un 14 a 10 pel BUC amb un assaig d’Oriol Jorba, un drop de Juan Pistone i dos cops de càstig convertits pel Sultan.

A la segona part, després d’un contraatac mal defensat pel BUC, Joan Losada posava als de Sant Cugat 3 punts per sobre.

Poc després Sultan, mitjançant un cop de càstig empatava el partit.

Els següents 20 minuts foren un estira i arronsa on el BUC no va saber definir el seu major domini de la pilota i on els recanvis del Sant Cugat els van permetre mantenir el ritme d’uns barcelonins més cansats.

La sensació general era de que el BUC s’emportaria el partit, però les lesions de Juan Pistone i la necessitat de recanvi d’un Àlex Zubero que va jugar malalt, van desordenar a l’equip, fet que va aprofitar el millor jugador del Sant Cugat ahir, Àxel Serrano, per anotar dues marques consecutives que els atorgaven el bonus ofensiu i establien un marcador molt injust pel joc ofert per ambdós equips.

Lamentar la lesió a les cervicals de Carlos Orellosa que el tindrà apartat una bona temporada del terreny de joc i la de turmell de Martín Parodi que estava fent un gran partit. Aprofitem per fer menció a tots els jugadors lesionats, (Tota, Raimon, Dani, Pol, Juan, David, etc.), tots ells de gran qualitat, que setmana rere setmana recolzen a l’equip des de la grada.

I felicitar als tres juvenils que van debutar amb el primer equip. Com diu el Putxy: “Tot aquest esforç és per vosaltres, el futur de l’equip”.

Alineació:

1-Albert Conesa, 2-Nin Escrigh (C), 3-Carlos Orellosa, 4-Ermengol Alemany, 5-Gabi Pérez, 6-Gosta Borasino, 7-Toni Felderich, 8-Juan Pistone, 9-Martín Parodi, 10-Àlex Zubero, 11-Gerard Borràs, 12-Matias Roura, 13-Kiko Mena, 14-Oriol Jorba, 15-Josep Mª Simon

16-Gabi Montes (min.30 pel 3), 17-Diego Prubner (min.70 pel 8), 18-Juan Diego Vargas (J) (min.78 pel 22), 19-Aitor Figueruelo (min.48 pel 9), 20-Marc Coma (min.77 pel 10), 21-Raul Campesino (min.58 pel 12), 22-Daryl Tandurian (min.51 pel 11)

Entrenador: Jordi Puigverd / Delegat: Juan José Porras / Fisios: Andreu “Speedy” González i David Cabrera

Más de lo mismo. Dominio del juego. Superioridad absoluta en las fases estáticas, buen juego colectivo, pero falta de repuestos y bajón físico en los últimos 10 minutos dónde dos jugadas aisladas de Àxel Serrano en el minuto 78 y el 81 sentenciaban el esfuerzo de todo el equipo.

Hace semanas que esta es la tónica del equipo. Podríamos hablar de numerosas bajas, repuestos poco experimentados, mala preparación física, etc. La explicación? Todo ello.

El BUC técnica, táctica y estratégicamente está a un nivel más que suficiente como para no estar sufriendo por el descenso, pero la falta de recursos del primer equipo hacen que con actitud y sacrificio, la punta de físico e implicación que faltan no se alcancen.

Si a todo esto le sumamos la mala suerte, podemos hablar de un BUC atrapado en la zona baja, despreciado por sus rivales que justifican el ajustado de los resultados contra nosotros como malos partidos o malos días, cuando, si hicieran un acto humildad y autorreflexión, olvidando la tabla clasificatoria, sabrían que han disfrutado de una suerte inaudita de llevarse puntos de un rival en muchas facetas superior a ellos.

Sobre el partido podemos destacar que la delantera del BUC fue muy superior en las fases estáticas a la del Sant Cugat. Que en juego abierto las cosas estaban bastante igualadas, aunque algunas individualidades del Sant Cugat emanaban una sensación de peligro muy real.

La primera parte se saldó con un 14 a 10 por BUC con un ensayo de Oriol Jorba, un drop de Juan Pistone y dos golpes de castigo convertidos por Sultan.

En la segunda parte, tras un contraataque mal defendido por BUC, Juan Losada ponía a los de Sant Cugat 3 puntos por encima.

Poco después Sultan, mediante un golpe de castigo empataba el partido.

Los siguientes 20 minutos fueron un toma y daca dónde el BUC no supo definir su mayor dominio del balón y dónde los recambios del Sant Cugat les permitieron mantener el ritmo de unos barceloneses más cansados.

La sensación general era de que el BUC se llevaría el partido, pero las lesiones de Juan Pistone y la necesidad de recambio de un Àlex Zubero que jugó enfermo, desordenaron al equipo, lo que aprovechó el mejor jugador del Sant Cugat ayer, Àxel Serrano, para anotar dos marcas consecutivas que les otorgaban el bonus ofensivo y establecían un marcador muy injusto por el juego ofrecido por ambos equipos.

Lamentar la lesión en las cervicales de Carlos Orellosa que lo tendrá apartado una buena temporada del terreno de juego y la de tobillo de Martín Parodi que estaba haciendo un gran partido. Aprovechamos para hacer mención a todos los jugadores lesionados, (Tota, Raimon, Dani, Pol, Juan, David, etc.), Todos ellos de gran calidad, que semana tras semana apoyan al equipo desde la grada.

Y felicitar a los tres juveniles que debutaron con el primer equipo. Como dice el Putxy: “Todo este esfuerzo es para vosotros, el futuro del equipo”.

Alineación:

1-Albert Conesa, 2-Nin Escrigh (C), 3-Carlos Orellosa, 4-Ermengol Alemany, 5-Gabi Pérez, 6-Gosta Borasino, 7-Toni Felderich, 8-Juan Pistone, 9-Martín Parodi, 10 – Àlex Zubero, 11-Gerard Borràs, 12-Matias Roura, 13-Kiko Mena, 14-Oriol Jorba, 15-Josep M ª Simon

16-Gabi Montes (min.30 por 3), 17-Diego Prubner (min.70 por 8), 18-Juan Diego Vargas (J) (min.78 por 22), 19-Aitor Figueruelo (min.48 por el 9 ), 20-Marc Coma (min.77 por 10), 21-Raul Campesino (min.58 por 12), 22-Daryl Tandurian (min.51 por 11)

Entrenador: Jordi Puigverd / Delegado: Juan José Porras / Fisios: Andreu “Speedy” González y David Cabrera

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby