El BUC es complica la lliga a Naranco (Oviedo RC 60-5 BUC)El BUC se complica la liga a Naranco (Oviedo RC 60-5 BUC)

Un BUC amb algunes baixes importants enfilava vol cap a Oviedo a les 13h amb molta confiança i amb ganes de demostrar que vol competir per la lliga.

A Oviedo els esperava un dels clubs més en forma de la categoria, un ORC que ha sabut combinar perfectament la veterania d’alguns vells coneguts amb la joventut que li aporta un bon treball de cantera i alguns fitxatges de molta qualitat i força determinants.

Les sensacions eren bones, havia plogut, el camp presentava algunes zones relliscoses i estava poc anivellat, però, sent conegut Narranco com l’infern de l’aigua, les condicions eren òptimes per gaudir d’una bona i fresca tarda de rugby.

Un BUC con algunas bajas importantes enfilaba vuelo hacia Oviedo a las 13h con mucha confianza y con ganas de demostrar que quiere competir por la liga.

En Oviedo les esperaba uno de los clubes más en forma de la categoría, un ORC que ha sabido combinar perfectamente la veteranía de algunos viejos conocidos con la juventud que le aporta un buen trabajo de cantera y algunos fichajes de mucha calidad y muy determinantes.

Las sensaciones eran buenas, había llovido, el campo presentaba algunas zonas resbaladizas y estaba poco nivelado, sin embargo, siendo conocido Narranco como el infierno del agua, las condiciones eran óptimas para disfrutar de una buena y fresca tarde de rugby.

Ambdós equips sortiren a escalfar ben d’hora, es tenien ganes, existia una sana competència perquè tres excompanys de club han triat el seu camí rugbísitic al ORC.

Quan el col·legiat Guerediana xiulà l’inici es produí un autèntic xoc de trens.

Els de blau basaven el seu joc en el seu tamany i força, (són un equip amb molts quilos i els saben utilitzar), i els nois de negre, molt motivats, plantejaren una defensa duríssima que frenà amb molta eficàcia el joc de l’Oviedo.

En els inicis del matx, el BUC disposà de dues bones jugades que no acabaren en assaig per excés de nerviosisme i un xic de falta de fortuna.

L’Oviedo també va avisar amb una escapada per la banda, on el nostre ala no va poder placar al seu ala per una involuntària però determinant pantalla del segon centre asturià. Només un gran placatge d’en Kico que venia d’una cursa de 40 metres i provocà l’avançat dins d’assaig del jugador d’Oviedo salvà la papereta.

Però al minut 10 les coses varen canviar, una rigorosa expulsió d’en Toni per reiteració de faltes del BUC a 5 metres de marca rival fou el punt d’inflexió del partit.

El primer assaig de l’Oviedo vingué d’una melé aprop d’assaig del BUC, on el nostre 8 no pensà en l’expulsió d’en Toni i no es situà de flanker. Amb la dreta descoberta el nº8 de l’Oviedo marcà a plaer.

Els nois del BUC passaren a defensar i defensar, amb poques pilotes poc més podien fer i els d’Oviedo jugaven a conservar la pilota aprofitant la seva mida.

Uns motivadíssims Nin, Conesa i David es feren un fart de placar no cedint ni un centímetre i en mr.X establí una desigual lluita personal amb l’exinternacional Carlos Souto, on demostrà que amb tècnica i coratge els rivals més durs poden ser ben frenats i inclús fer-los retrocedir.

Però el bon treball defensiu del BUC no va servir de rés i amb tres jugades polèmiques mal gestionades per un àrbitre poc experimentat van enfonsar els ànims dels de negre

L’Oviedo jugava un joc ofensiu molt incisiu que en nombroses ocasions generava pantalles involuntàries però que impedien la bona defensa buquera i d’aquí sorgí una assaig, l’altre d’un clamorós avant i un tercer d’igual forma encara que de forma menys descarada.

Aquí els nois del BUC, tocats moralment, feren l’últim intent de capgirar el marcador, però al minut 25, poc després de recuperar la igualtat numèrica, l’àrbitre expulsà amb vermella directe al nostre numero 3, Carlos Orellosa i obligà al BUC a reestructurar la seva davantera i passar de patir en melé a no poder frenar a un Oviedo crescut.

En Gabi, obligat a jugar de 3, es desgastà enseguida i no acabà la primera part per evitar empitjorar la lesió que arrossegava.

En Juan Porras, un dels davanters més actius, també arribava a dures penes a acabar un primer període on l’Oviedo dominava el partit amb un clar 24 a 0.

Amb tota una segona part per davant amb un home menys, una davantera mermada, sobretot amb pes, i un Xavi Zubero tocat, el BUC basà el seu joc en contenir les envestides d’un ORC molt confiat i amb una touche pròpia molt fiable i una melé clamorosament superior, que només fou superada pel BUC, quan l’Oviedo efectuà canvis de menys pes.

Fou difícil i les inoportunes lesions d’en Raimon primer i de l’Àlex Zubero posteriorment, deixaren la línia molt debilitada i uns eficaços centres de l’Oviedo de 104 i 99 kg respectivament, concentraren la defensa del BUC i deixaren constantment sol al nostre excompany Jordi amb tota la banda per córrer fins assaig i ampliar el seu palmarès propi fins a 5 assajos.

Les poques possessions de les que disposà el BUC, foren treballades des de la davantera, però l’antijoc de l’Oviedo en els racks que ralentitzava la sortida de la pilota constantment i que l’àrbitre advertia, però no sancionava, impedí optar al bonus ofensiu.

L’únic assaig vingué d’unes fases posteriors a una touche conquerida pel recuperat Ermengol Alemany, que ell mateix posà a assaig.

En definitiva, un dur càstig per un BUC que va plantar cara a un Oviedo molt en forma que encarrila la lluita per l’ascens, on marcadors apart, els nois del BUC es van mostrar intractables en defensa i supliren amb molt de sacrifici jugar quasi tot el partit en inferioritat numèrica.

La nota negativa, les lesions de dos puntals en la tres quarts com son l’Àlex i en Raimon i la possible sanció de llarga durada que el comitè de disciplina de la FER imposarà a en Carlos aquesta setmana.

El BUC es complica la lliga amb aquestes baixes perquè ara afronta tres jornades seguides contra rivals de gran entitat.

Fitxa del partit: ORC 60-5 BUC

[ws_table id=”27″]

Ambos equipos salieron a calentar bien temprano, se tenían ganas, existía una sana competencia porqué tres ex compañeros de club han elegido su camino rugbísitico en el ORC.

Cuando el colegiado Guerediana silbó el inicio se produjo un auténtico choque de trenes.

Los de azul basaban su juego en su tamaño y fuerza, (son un equipo con muchos kilos y los saben utilizar), y los chicos de negro, muy motivados, plantearon una defensa durísima que frenó con mucha eficacia el juego del Oviedo.

En los inicios del encuentro, el BUC dispuso de dos buenas jugadas que no acabaron en ensayo por exceso de nerviosismo y un poco de falta de fortuna.

El Oviedo también avisó con una escapada por la banda, donde nuestro ala no pudo placar a su ala por una involuntaria pero determinante pantalla del segundo centro asturiano. Sólo un gran placaje de Kico que venía de una carrera de 40 metros y provocó el avanzado dentro de ensayo del jugador de Oviedo salvó la papeleta.

Pero en el minuto 10 las cosas cambiaron, una rigurosa expulsión de Toni por reiteración de faltas del BUC a 5 metros de marca rival fue el punto de inflexión del partido.

El primer ensayo del Oviedo vino de una melé cerca de ensayo del BUC, donde nuestro 8 no pensó en la expulsión de Toni y no se situó de Flanker. Con la derecha descubierta el nº 8 del Oviedo marcó a placer.

Los chicos del BUC pasaron a defender y defender, con pocas pelotas poco más podían hacer y los de Oviedo jugaban a conservar el balón aprovechando su tamaño.

Unos motivadísimos Nin, Conesa y David se hicieron un hartón de placar no cediendo ni un centímetro y mr.X estableció una desigual lucha personal con el ex internacional Carlos Souto, donde demostró que con técnica y coraje los rivales más duros pueden ser bien frenados e incluso hacerlos retroceder.

Pero el buen trabajo defensivo del BUC no sirvió de nada y con tres jugadas polémicas mal gestionadas por un árbitro poco experimentado hundieron los ánimos de los de negro

El Oviedo jugaba un juego ofensivo muy incisivo que en numerosas ocasiones generaba pantallas involuntarias pero que impedían la buena defensa buquera y de ahí surgió una ensayo, el otro de un clamoroso adelantado y un tercero de igual forma aunque de forma menos descarada.

Aquí los chicos del BUC, tocados moralmente, hicieron el último intento de dar la vuelta al marcador, pero en el minuto 25, poco después de recuperar la igualdad numérica, el árbitro expulsó con roja directa a nuestro numero 3, Carlos Orellosa y obligó al BUC a reestructurar su delantera y pasar de sufrir en melé a no poder frenar a un Oviedo crecido.

Gabi, obligado a jugar de 3, se desgastó enseguida y no acabó la primera parte para evitar empeorar la lesión que arrastraba.

Juan Porras, uno de los delanteros más activos, también llegaba a duras penas a terminar un primer período donde el Oviedo dominaba el partido con un claro 24 a 0.

Con toda una segunda parte por delante con un hombre menos, una delantera mermada, sobre todo en peso, y un Xavi Zubero tocado, el BUC basó su juego en contener las embestidas de un ORC muy confiado y con una touche propia muy fiable y una melé clamorosamente superior, que sólo fue superada por BUC, cuando el Oviedo efectuó cambios de menor peso.

Fue difícil y las inoportunas lesiones de Raimon primero y de Alex Zubero posteriormente, dejaron la línea muy debilitada y unos eficaces centros del Oviedo de 104 y 99 kg respectivamente, concentraron la defensa del BUC y dejaron constantemente solo en nuestro excompañero Jordi con toda la banda para correr hasta ensayo y ampliar su palmarés propio hasta 5 ensayos.

Las pocas posesiones de las que dispuso el BUC, fueron trabajadas desde la delantera, pero el anti-juego del Oviedo en los racks que ralentizaba la salida del balón constantemente y que el árbitro advertía, pero no sancionaba, impidió optar al bonus ofensivo.

El único ensayo vino de unas fases posteriores a una touche conquistada por recuperado Ermengol Alemay, que él mismo posó a ensayo.

En definitiva, un duro castigo para un BUC que plantó cara a un Oviedo muy en forma que encarrila la lucha por el ascenso, dónde, marcadores aparte, los chicos del BUC se mostraron intratables en defensa y suplieron con mucho sacrificio jugar casi todo el partido en inferioridad numérica.

La nota negativa, las lesiones de dos puntales en la tres cuartos como son Álex y Raimon y la posible sanción de larga duración que el comité de disciplina de la FER impondrá a Carlos esta semana.

El BUC se complica la liga con estas bajas porque ahora afronta tres jornadas seguidas contra rivales de gran entidad.

Ficha del partido: ORC 60-5 BUC

[ws_table id=”28″]

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby