El BUC deixa escapar una bona oportunitat (BUC 22-27 Oviedo RC)El BUC deja escapar una buena oportunidad (BUC 22-27 Oviedo RC)

El diumenge, a les 13h, tot i el fred, a la Foixarda hi lluïa el sol i pocs esperaven el bon partit de rugby que es va viure.

La ratxa de mals resultats dels locals i l’estat de gràcia dels visitants presagiaven una còmoda victòria pels d’Oviedo.

Però davant es van trobar un BUC, amb noves baixes com les de David Fernández i Raimon Jorba, que es sumaven a les ja més antigues de Tota, Diego, Martí i Kiko, però que recuperava homes de pes com Dani Ripol, Gabriel Montes i Carlos Orellosa, aquests dos últims, pilars drets (nº3), posició en la que el BUC ha patit molt durant la temporada.

L’Oviedo va sortir a mossegar, i en el minut 3 anotava el seu primer assaig transformat, després d’un contraatac de xut.

Però el BUC es va posar les piles i va trenar un gran partit en defensa que provocà errors de l’Ovideo que es van anar convertint en punts pel BUC.

Les davanteres, en el joc curt s’anul·laven i el joc es decidia lluny de paquet on la tercera del BUC, més mòbil que la de l’Oviedo es va fer notar molt.

En melé podríem parlar de taules, excepte a les acaballes del partit, on l’expulsió del segona línia Carlos Souto de l’Oviedo els restà potència i el BUC va aprofitar per girar dues melés.

En Touche, l’Oviedo era eficaç en la reduïda, apostant per jugar sempre fora i el BUC es va mostrar regular, però la defensa al límit dels d’Astúries no els deixava crear bones formacions.

A la mitja part s’arribava amb un 17-12, amb un cop de càstig d’en Sultan, una marca de Dani Ripol, que es va tornar a lesionar amb un trau a la cella, després d’una gran jugada de la tres quarts i una marca de Matias, després d’una gran intercepció de Xavi Zubero que convertia Sultan.

A la segona part l’Oviedo es va refer  i amb un assaig i un cop de càstig capgirava el marcador a un 17 a 20.

Però després d’un bon maul de la davantera després de Touche, Toni Federich feia esclatar la grada posant un ajustat 22 a 20.

Amb aquest resultat i l’expulsió de Carlos Souto, el domini en totes les fases per part del BUC presagiaven una sorprenent victòria, però, en un error defensiu, després d’una llarga fase de joc en atac de l’Oviedo, feia que a falta de dos minuts es capgirés el marcador i el bon treball dels de casa quedés en rés.

Cal destacar la gran feina defensiva dels tres quarts del BUC, sempre recolzats per una tercera línia molt activa, on els placatges guanyadors del Gosta, aquest cop jugant de flanker, la seva posició natural, feren vibrar moltes vegades a la grada.

En definitiva, un partit molt vistós, amb un ritme força alt, on la sort va caure al costat dels d’Oviedo, però deixant la sensació de que qualsevol dels dos equips mereixia la victòria.

Alineació:

1-Albert Conesa, 2-Nin Escrigh (C), 3-Carlos Orellosa, 4-Ermengol Alemany, 5-Gabi Pérez, 6-Gosta Borasino, 7-Toni Federich, 8-Juan Pistone, 9-Martín Parodi, 10-Xavi Zubero, 11-Josep Mª Simon, 12-Dani Ripol, 13-Gerard Borràs, 14-Oriol Jorba, 15-Àlex Zubero.

16-Gabriel Montes (min.40 pel 3), 17-Marc Rubio, 18-Martín Ovejero, 19-Matias Roura(min. 15 pel 12), 20-Aitor Figueruelo, 21-Daryl Tanduran (min.76 pel 14), 22-Pau Farràs.

Entrenador: Jordi Puigverd

Fisios: Miquel i David

Delegat: Ramon Salinas

El domingo, a las 13h, a pesar del frío, en la Foixarda lucía el sol y pocos esperaban el buen partido de rugby que se vivió.

La racha de malos resultados de los locales y el estado de gracia de los visitantes presagiaban una cómoda victoria para los de Oviedo.

Pero delante se encontraron un BUC, con nuevas bajas cómo las de David Fernández y Raimon Jorba, que se sumaban a las ya más antiguas de Tota, Diego, Martín y Kiko, pero que recuperaba hombres de peso como Dani Ripol, Gabriel Montes y Carlos Orellosa, estos dos últimos, pilares derechos (n º 3), posición en la que el BUC ha sufrido mucho durante la temporada.

El Oviedo salió a morder, y en el minuto 3 anotaba su primer ensayo transformado, tras un contraataque de xute.

Pero el BUC se puso las pilas y trenzó un gran partido en defensa que provocó errores del Ovideo que se fueron convirtiendo en puntos para BUC.

Las delanteras, en el juego corto se anulaban y el juego se decidía lejos de paquete dónde la tercera del BUC, más móvil que la del Oviedo se hizo notar mucho.

En melé podríamos hablar de tablas, excepto en las postrimerías del partido, dónde la expulsión del segunda línea Carlos Souto del Oviedo les restó potencia y el BUC aprovechó para girar dos melés.

En Touche, el Oviedo era eficaz en la reducida, apostando por jugar siempre fuera y el BUC se mostró regular, pero la defensa al límite de los de Asturias no les dejaba crear buenas formaciones.

En la media parte se llegaba con un 17-12, con un golpe de castigo de en Sultan, una marca de Dani Ripol, que se volvió a lesionar con una brecha en la ceja, tras una gran jugada de la tres cuartos y una marca de Matias, tras una gran intercepción de Xavi Zubero que convertía Sultan.

En la segunda parte el Oviedo se rehizo y con un ensayo y un golpe de castigo daba la vuelta al marcador a un 17 a 20.

Pero después de un buen maul de la delantera después de Touche, Toni Federich hacía estallar la grada poniendo un ajustado 22 a 20.

Con este resultado y la expulsión de Carlos Souto, el dominio en todas las fases por parte del BUC presagiaban una sorprendente victoria, pero en un error defensivo, tras una larga fase de juego en ataque del Oviedo, hacía que a falta de dos minutos se girara el marcador y el buen trabajo de los de casa quedara en nada.

Cabe destacar la gran labor defensiva de los tres cuartos del BUC, siempre apoyados por una tercera línea muy activa, dónde los placajes ganadores del Gosta, esta vez jugando de Flanker, su posición natural, hicieron vibrar muchas veces en la grada.

En definitiva, un partido muy vistoso, con un ritmo bastante alto, dónde la suerte cayó del lado de los de Oviedo, pero dejando la sensación de que cualquiera de los dos equipos merecía la victoria.

Alineación:

1-Albert Conesa, 2-Nin Escrigh (C), 3-Carlos Orellosa, 4-Ermengol Alemany, 5-Gabi Pérez, 6-Gosta Borasino, 7-Toni Federich, 8-Juan Pistone, 9-Martín Parodi, 10 – Xavi Zubero, 11-Josep M ª Simon, 12-Dani Ripol, 13-Gerard Borràs, 14-Oriol Jorba, 15-Àlex Zubero.

16-Gabriel Montes (min.40 por el 3), 17-Marc Rubio, 18-Martín Ovejero, 19-Matias Roura (min. 15 por el 12), 20-Aitor Figueruelo, 21-Daryl Tanduran (min.76 por el 14) , 22-Pau Farràs.

Entrenador: Jordi Puigverd

Fisios: Miquel y David

Delegado: Ramón Salinas

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby