El BUC “B” es manté invicte. (Osona RC 16-22 BUC)El BUC “B” se mantiene invicto. (Osona RC 16-22 BUC)

El d’ahir no era un partit fàcil per al BUC “B”. En primer lloc, pel rival: el Vic és un club que si bé està immers en un procés de renovació després de la fusió amb l’Osona RC, té l’experiència que no tenen molts dels equips de Tercera.

Apart, influïen les baixes amb les quals el propi BUC “B” es presentava a la trobada. Molts dels jugadors que la jornada anterior van ser titulars en la victòria contra el TAUS Amposta van causar baixa per diferents motius, molts van viatjar a Santander per jugar el partit del BUC corresponent a Divisió d’Honor B i d’altres no podien assistir per motius de treball, estudis, lesions o coses que no són ni treball ni estudi ni lesions (no comptàvem amb l’Alberto, el Pau, el Dani, en Daryl, en Leo, en Gonzalo, en Rati, en Murtxi, o, sense anar més lluny, el mister Roger Farraté. Tampoc hi podien ser en David Pocull, l’Adrià i en Marc Tortras). El cas és que jugadors com Albert, Giusseppe o Cor tenien el repte de la titularitat en un partit molt complicat. I ho van salvar amb nota.

El partit va començar amb un Vic bolcat a l’atac i el BUC “B” una mica fred, com és habitual. Així, als pocs minuts els locals es van posar davant en el marcador gràcies a un cop de càstig a pals. Hi havia dificultats en la fase estàtica, costava entrar en joc, es disposaven de poques pilotes i les que es disposaven no es conservaven al ruck. Per la seva banda, els locals jugaven un joc senzill però ben mecanitzat: joc davant pels seus problemes a la línia de tres quarts, el Vic es va bolcar en el joc de davantera rellançant arran d’obertura als seus terceres línies. Un joc previsible però que va suposar problemes per a la defensa del BUC “B”, que va haver de treballar durament contra jugadors que els superaven en pes i alçada. La sortida en els compassos finals de la primera part d’en Bernat, amb problemes físics, no ajudava a que les coses canviessin i es va arribar al final de la primera part per darrere al marcador (16-3).

El de ayer no era un partido fácil para el BUC “B”. En primer lugar, por el rival: el Vic es un club que si bien está inmerso en un proceso de renovación tras la fusión con Osona RC, cuenta con la experiencia de la cual carecen muchos de los equipos de Tercera. Pero por otro lado, las bajas con las cuales el propio BUC “B” se presentaba al encuentro. Muchos de los jugadores que la jornada anterior fueron titulares en la victoria contra el TAUS Amposta han causado baja por diferentes motivos, ya sea por viajado a Santander para jugar el partido del BUC correspondiente a División de Honor B, por trabajo, estudios, lesiones o cosas que no son ni trabajo ni estudio ni lesiones (no contabamos con Alberto, Pau, Dani, Daryl, Leo, Gonzalo, Rati, Murtxi, o sin ir más lejos el míster Roger Farraté pero tampoco con David Pocull Adrià o Marc Tortras). El caso es que jugadores como Albert, Giusseppe o Coro tenían el reto de la titularidad en un partido muy complicado. Y lo salvaron con nota.

El partido comenzó con un Vic volcado al ataque y el BUC “B” algo frío, como viene siendo habitual. Así, a los pocos minutos los locales se pusieron delante en el marcador gracias a un golpe de castigo a palos. Había dificultades en la fase estática, costaba entrar en juego, se disponían de pocos balones y los que se disponían no se conservaban en el ruck. Por su lado, los locales jugaban un juego sencillo pero bien mecanizado: ante sus problemas en la línea de tres cuartos, el Vic se volcó en el juego de delantera relanzando a ras de apertura a sus terceras líneas. Un juego previsible pero que supuso problemas para la defensa del BUC “B”, que tuvo que emplearse a fondo contra jugadores que les superaban en peso y estatura. La salida en los compases finales de la primera parte de Bernat, con problemas físicos, no ayudaba a que las cosas cambiaran y se llegó al final de la primera parte por detrás en el marcador (16-3).

Però el partit no estava perdut; ni molt menys. Estava clar que, mentre el Vic li aguantessin les forces, l’equip que jugués amb més intensitat i cor anava a emportar-se la victòria. I va ser en aquest moment quan es va encendre l’espurna. A l’estela d’un David Fernández estratosfèric que es va tirar l’equip a l’esquena, la resta de jugadors del BUC “B” es van encomanar i van pujar el ritme i l’agressivitat. El BUC “B” anotava l’assaig en els primers compassos de la segona part i la remuntada començava a prendre forma (16-10).

La defensa era més agressiva i la tercera línia recuperava pilotes o provocava avants als jugadors contraris. Els canvis van mantenir, sinó augmentar en alguns moments, el nivell de l’equip, coincidint amb la baixada física del Vic: les meles es van estabilitzar i Chiqui va dominar la touche, el que va proveir de pilotes als nostres jugadors. Finalment els punts van arribar i Àlex Tortras anotava el segon assaig, transformat per l’Albert des d’una posició molt complicada escorat a l’esquerra (16-17). I en els últims compassos, Chiqui anotava el tercer i posava les coses de cara per als nois del BUC “B” (16-22).

El Vic encara va tenir la seva oportunitat i es va bolcar en l’atac en els minuts finals. Però el BUC “B” va demostrar que sap patir al camp i com ja ha succeït en trobades anteriors va saber resistir l’atac rival gràcies a una defensa organitzada i molt agressiva. Al final, victòria important i tornada a casa amb els 4 punts davant un rival que estarà en les posicions altes de la classificació final.

Si hagués de destacar a algú no acabaria mai, ja que tots absolutament tots els jugadors van complir, aportant el seu nivell de joc i de vegades augmentant contagiats pels més veterans: David Fernández, enorme amb i sense pilota liderant l’equip cap a la victòria, Àlex Tortras, que jugava de mig d’obertura per les exigències del guió i va quallar un gran partit, Marc Fajarí, debutant aquesta temporada després d’una lesió de genoll que l’havia mantingut fora de les convocatòries dels últims dos mesos, Bernat Benito, mentre els problemes físics li ho van permetre i el Sr X sacrificant-se en la primera línia, van servir d’inspiració perquè els més novells com l’Albert, (gran partit en el seu debut com a titular tot i les molèsties a l’espatlla des de finals de la primera meitat), Patxi (molt bon partit tant en defensa com amb la pilota) o Maties (jugant fora de posició ajudant en tot moment als companys) juguessin al límit de les seves possibilitats. Però seria injust si no parlés també de Merchán, Muñé, Mehdi, Pierre, Naur, Cor, Giusseppe, Chiqui, Mascota o Sergi: 18 guerrers que ahir van aconseguir una victòria amb molt mèrit i dels quals, no només els entrenadors sinó tots els suporters, ens hem de sentir orgullosos. Ah, i el gran Joan Porras, tirant un cable des de la banda.

BUC “B”: 1. Sr X, 2. Merchán (16. Muné), 3. Mehdi, 4. Naur, 5. Pierre; 6. Patxi, 7. David Fernández, 8. Bernat Benito (17. Chiqui), 9. Marc Fajarí, 10. Àlex Tortras, 11. Cor, 12. Albert Colet, 13. Mascota, 14. Giusseppe (18. Sergi), 15. Maties.

I ara què? Ara a seguir millorant, a no caure en l’autoconfiança i a veure que aquest és el camí a seguir. Però abans, a per Lili (no en sentit literal, no sigueu animals que us conec!) I el sopar de final de temporada del dia 21. Us l’heu guanyat, nois, gràcies per fer-me gaudir, gràcies per fer-nos gaudir.

Sergi Calzada (El percutor)

Pero el partido no estaba perdido ni mucho menos. Estaba claro que, mientras al Vic le aguantaran las fuerzas, el equipo que  jugara con mayor intensidad  y corazón iba a llevarse la victoria. Y fue en ese momento cuando prendió la chispa. A la estela de un David Fernández estratosférico que se echó el equipo a la espalda, el resto de jugadores del BUC “B” se contagiaron y subieron el ritmo y la agresividad. El BUC “B” anotaba el ensayo en los primeros compases de la segunda parte y la remontada comenzaba a tomar forma (16-10).

La defensa era más agresiva y la tercera línea recuperaba balones o provocaba avants en los jugadores contrarios. Los cambios mantuvieron, si no aumentaron en algunos momentos, el nivel del equipo, coincidiendo con el bajón físico del Vic: las melés se estabilizaron y Chiqui dominó la touche, lo que proveyó de balones a nuestros jugadores. Finalmente los puntos llegaron y Àlex Tortras anotaba el segundo ensayo, transformado por Albert desde una posición muy complicada escorado a la izquierda (16-17). Y en los últimos compases, Chiqui anotaba el tercero y ponía las cosas de cara para los chicos del BUC “B” (16-22).

El Vic aun tuvo su oportunidad y se volcó en el ataque en los minutos finales. Pero el BUC “B” demostró que sabe sufrir en el campo y como ya ha sucedido en encuentros anteriores supo resistir el ataque rival gracias a una defensa organizada y muy agresiva. Al final, victoria importante y vuelta a casa con los 4 puntos ante un rival que estará en las posiciones altas de la clasificación final.

Si tuviera que destacar a alguien no terminaría nunca, ya que todos absolutamente todos los jugadores cumplieron, aportando su nivel de juego y en ocasiones aumentándolo contagiados por los más veteranos: David Fernández, enorme con y sin balón liderando al equipo hacia la victoria, Àlex Tortras, que jugaba de medio de apertura por las exigencias del guión y cuajó un gran partido pese a ello, Marc Fajarí, debutante esta temporada tras una lesión de rodilla que le había mantenido fuera de las convocatorias los  últimos dos meses, Bernat Benito, mientras los problemas físicos se lo permitieron, y el Sr. X sacrificándose en la primera línea, sirvieron de inspiración para que los más novatos como Albert (gran partido en su debut como titular pese a las molestias en el hombro desde finales de la primera mitad), Patxi (muy buen partido tanto en defensa como con el balón) o Maties (jugando fuera de posición ayudando en todo momento a los compañeros) jugaran al límite de sus posibilidades. Pero sería injusto si no hablara también de Merchán, Muñe, Mehdi, Pierre, Naur, Coro, Giusseppe, Chiqui, Mascota o Sergi: 18 guerreros que ayer consiguieron una victoria de mucho mérito y de los cuales, no solo los entrenadores sino todos los Suporters, nos tenemos que sentir orgullosos.Ah, y el gran Juan Porras, echando un cable desde la banda.

BUC “B”: 1. Sr. X, 2. Merchán (16. Muñe), 3. Mehdi; 4. Naur, 5. Pierre; 6. Patxi, 7. David Fernández, 8. Bernat Benito (17. Chiqui); 9. Marc Fajarí, 10. Àlex Tortras; 11. Coro, 12. Albert Colet, 13. Mascota, 14. Giusseppe (18. Sergi), 15. Maties.

¿Y ahora qué? Ahora a seguir mejorando, a no caer en la autoconfianza y a ver que éste es el camino a seguir. Pero antes, a por Lili (no en sentido literal, no seáis animales que os conozco!) y la cena de final de temporada del día 21. Os la habéis ganado, chicos, grácias por hacerme disfrutar, grácias por hacernos disfrutar.

Sergio Calzada (El percutor)

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby