Derrota del BUC B i fi del somni de l’ascensDerrota del BUC B y fin del sueño del ascenso

Les derrotes fan mal. Més encara quan a l’horitzó hi havia un ascens. I molt més encara quan et queda la sensació de no haver estat tu mateix.

Ahir el segon equip del BUC va perdre contra Manresa (9-31) i va perdre les possibilitats de pujar a Segona Catalana. Tot i començar per davant en el marcador, en cap moment vam mostrar-nos dominadors. Davant nostre, el Manresa va demostrar per què era líder i per què havia guanyat gairebé tots els seus partits amb bonus. Són un equip fort, endreçat i amb una idea de joc més treballada que la nostra. Van guanyar-se l’ascens.

Per part del BUC podem treure moltes lliçons a tots els nivells: tàctic, físic i psicològic.

A nivell tàctic vam fallar en organització defensiva. Tres dels quatre assaigs del Manresa van arribar en pilotes obertes que no vam saber aturar amb un mínim d’organització. Ens involucràvem en rucks sense cap futur i amb prou feines respectàvem allò que hem entrenat sobre organització. Si l’any vinent volem pujar, hem de millorar.

A nivell físic vam xocar amb un equip superior, més curtit. Vam patir més placatges guanyadors dels que vam fer, amb prou feines els guanyavem la línea en atac i a gran part de l’equip li costava recolocar-se, tant en atac com en defensa. Així és complicat mantenir un ritme dominant al partit.

Finalment ens va fallar el cap. Era la primera “final” per a molts, i això emociona, i també trastoca el fet d’haver de patir més del que crèiem. L’equip ha sabut patir a Vic, a Viladecans o a Banyoles, no es tracta d’això. Es tracta de saber competir sota presió, mantenir la calma, confiar en el company que ha entrenat tot un any al teu costat i tirar endavant junts. També s’aprèn, d’això, i segurament millorarem.

Amb tot, l’experiència ha valgut la pena per moltes coses. Per col·locar un equip novell a les portes de l’ascens. Per l’assaig d’en Merchán a Viladecans. Pel placatge salvador d’en Mati a Amposta. Pel Gonzalo, ue mai s’ha queixat de les òsties que s’ha guanyat per culpa nostra. Per l’exemple del Pierre tornant a entrenar després d’operar-se. Per veure el Faja o el Sergi tornar d’una llarga lesió. Per cada escapada d’en Murtzi. Pel caràcter guanyador d’en Bernat. Pels tios que ha enviat a l’hospital l’Àlex . Per la bogeria d’en Rati, especialment quan juguem contra els Gòtics. Pels entrenaments solitaris amb en Dani i en Naur l’any passat. Pel partidàs d’en Leo a Amposta. Per les touches que ens fa guanyar en Txiki cada cop que surt. I perquè dóna gust tenir-lo al vestuari. Pel peu de l’Alberto, que ha aguantat molts partits amb dolor i ha estat el millor capità possible. Per la cara marcada de l’Adrià, que ha jugat allà on li han demanat i sempre ho ha fet bé. Pel Kike, representant de la vella escola buquera. Pels cops de cap contra la paret i els crits de senglar d’en Mehdir. Per la violència de les percussions d’en Pablo, que amb poques setmanes al camp es va converir en un referent al vestuari. Pel Muñe, que va començar com a suplent i ha acabat jugant parits de titular gràcies a la seva perseverància. Pels qui hem trobat a faltar, com els Alberts, en Bambi o en Mascota. Pels qui han començat enguany, com en Miquel, en Giuseppe o en Luis. Per tenir en Patxi al costat quan més falta feia.

Però hi ha més. També ha estat especial pels qui han vingut (no dic “han baixat”) al segon equip a donar un cop de mà, com en Kiko, en David, l’X, en Ramon, l’Uri, en Dani Ripol, en Carlos o en Sultán. I per l’entrenador, que ha aixecat un equip que no hi havia ni idea de jugar. On no hi havia ni nom. On només hi havia ganes de jugar.

Pau Farràs

Las derrotas duelen. Más aún cuando en el horizonte había un ascenso. Y mucho más aún cuando te queda la sensación de no haber sido tú mismo.

Ayer el segundo equipo del BUC perdió contra Manresa (9-31) y perdió las posibilidades de subir a Segunda Catalana. A pesar de empezar por delante en el marcador, en ningún momento nos mostrarnos dominadores. Ante nosotros, el Manresa demostró por qué era líder y por qué había ganado casi todos sus partidos con bonus. Son un equipo fuerte, ordenado y con una idea de juego más trabajada que la nuestra. Se han ganado el ascenso.

Por parte del BUC podemos sacar muchas lecciones a todos los niveles: táctico, físico y psicológico.

A nivel táctico fallamos en organización defensiva. Tres de los cuatro ensayos del Manresa llegaron en pelotas abiertas que no supimos parar con un mínimo de organización. Nos involucrábamos en el rack sin futuro y apenas respetábamos lo que hemos entrenado sobre organización. Si el próximo año queremos subir, tenemos que mejorar.

A nivel físico chocamos con un equipo superior, más curtido. Sufrimos más placajes ganadores de los que hicimos, apenas les ganábamos la línea en ataque y a gran parte del equipo les costaba recolocarse, tanto en ataque como en defensa. Así es complicado mantener un ritmo dominante en el partido.

Finalmente nos falló la cabeza. Era la primera “final” para muchos, y esto emociona, y también trastoca el hecho de tener que sufrir más de lo que creíamos. El equipo había sabido sufrir en Vic, en Viladecans o Banyoles, no se trata de eso. Se trata de saber competir bajo presión, mantener la calma, confiar en el compañero que ha entrenado todo un año a tu lado y seguir adelante juntos. También se aprende de esto y seguramente mejoraremos.

Con todo, la experiencia ha valido la pena por muchas cosas. Para colocar un equipo novato a las puertas del ascenso. Por el ensayo de en Merchán en Viladecans. Por placaje salvador de en Mati en Amposta. Por Gonzalo, que nunca se ha quejado de las ostias que se ha ganado por culpa nuestra. Por el ejemplo del Pierre volviendo a entrenar después de operarse. Por ver el Faja o Sergi volver de una larga lesión. Por cada escapada de Murtzi. Por el carácter ganador de Bernat. Por los tíos que ha enviado al hospital Àlex. Por la locura de en Rati, especialmente cuando jugamos contra el Gòtics. Los entrenamientos solitarios con Dani y Naur el año pasado. Por el partidazo de Leo en Amposta. Por las touches que nos hace ganar en Txiki cada vez que sale. Y porque da gusto tenerlo en el vestuario. Por el pie del Alberto, que ha aguantado muchos partidos con dolor y ha sido el mejor capitán posible. Por la cara marcada de Adrià, que ha jugado allí donde le han pedido y siempre lo ha hecho bien. Por Kike, representante de la vieja escuela buquera. Los golpes de cabeza contra la pared y los gritos de jabalí de en Mehdi. Por la violencia de las percusiones de Pablo, que con pocas semanas en el campo se cha convertido en un referente en el vestuario. Por Muñe, que comenzó como suplente y terminó jugando paridos de titular gracias a su perseverancia. Para quienes hemos echado de menos, como los Alberts, Bambi o Mascota. Por quienes han comenzado este año, como Miquel, Giuseppe o Luis. Para tener en Patxi junto nosotros cuando más falta hacía.

Pero hay más. También ha sido especial por quienes han venido (no digo “han bajado”) al segundo equipo a echar una mano, como Kiko, David, X, Ramón, Uri, Dani Ripol, Carlos o Sultán. Y por el entrenador, que ha levantado un equipo que no había ni idea de jugar. Dónde no había ni nombre. Dónde sólo había ganas de jugar.

Pau Farràs

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby