Derrota ajustada davant la nostre afició (BUC 27-30 ERT)Derrota ajustada delante de nuestra afición (BUC 27-30 ERT)

Després d’una nit plujosa, el cel es mostrava amenaçador, però excepte quatre gotetes a la mitja part, el dia fou molt apropiat per jugar a rugby.

Tot i així, el camp, la Foixarda, estava força mullat, fet, que a priori, afavoria el joc dels bascos, més acostumats a aquestes condicions. Però excepte alguna relliscada puntual per no dur calçat adequat, el camp no influí en rés al bon desenvolupament del matx.

L’àrbitre, Nievas, xiulà l’inici del partit a les 12 en punt i es van succeir una sèrie de fases imprecises per ambdós equips. Amb un Eibar molt confiat en el joc al peu i una bona pressió i amb un BUC obsessionat en la conservació de la pilota i el joc curt en terra de ningú.

Después de una noche lluviosa, el cielo se mostraba amenazante, pero excepto cuatro gotitas a la media parte, el día fue muy apropiado para jugar a rugby.

Sin embargo, el campo, la Foixarda, estaba bastante mojado, lo que a priori, favorecía el juego de los vascos, más acostumbrados a estas condiciones. Pero salvo algún resbalón puntual por no llevar calzado adecuado, el campo no influyó en nada al buen desarrollo del encuentro.

La árbitro, Nievas, silbó el inicio del partido a las 12 en punto y se sucedieron una serie de fases imprecisas por parte de ambos equipos. Con un Eibar muy confiado en el juego al pie y una buena presión y con un BUC obsesionado en la conservación del balón y el juego corto en tierra de nadie.

El joc es desenvolupava sobretot al camp del BUC però sense sensació de perill aparent.

Després d’una touche guanyada molt segura pels bascos, es formà un maul ben frenat pels barcelonins, on, imperdonablement deixaren el tancat descobert i un flanker del Eibar aprofità per posar els primers punts al marcador.

Això no desfermà a la davantera del BUC que ho intentava per activa i per passiva però amb poca efectivitat perquè es proposava un joc curt a la zona mitja del camp i en moltes ocasions, els bascos, en cop de càstig embrutaven o recuperaven la pilota sense que la col·legiada ho sabés veure per l’impensable d’accions així a la categoria de plata estatal.

Això portà als jugadors d’ambdós equips a algunes picabaralles poc transcendents però que embrutaven una mica l’espectacle.

En dues jugades de contraatac, l’Eibar aconseguí augmentar la diferència fins a 19 punts. D’aquí sorgí la jugada polèmica del partit perquè en el segon assaig, l’ala de l’Eibar, després de superar amb comoditat la defensa del BUC no posà correctament la pilota a la zona de marca, cometent un avançat, que, per claredat de la jugada i per distància, l’àrbitre no va veure.

Tot i així, la mala organització defensiva del BUC, feia que aquesta marca no desentonés amb el que succeïa al camp.

Una tardana marca de Juan Pistone, després d’una perillosa fase on s’implicaren fins a deu jugadors del BUC en un maul, posà el 7 a 19 al marcador al final de la primera part.

Una part força fosca, on el transcendir del joc afavorí més als bascos i on els nostres nois mostraren falta d’idees i verticalitat.

Les ràpides lesions de Diego Prubner i d’Aitor Figueruelo, les molèsties d’en Raimon i d’en Juan Porras, els problemes en melé i la falta de seguretat en touche no auguraven facilitats a la segona part.

Però els nois de negre es posaren les piles i enllaçaren millors jugades i crearen més sensació de perill.

Els problemes en melé seguien però un efectiu Pistone, reconvertit en 8, aixecava la pilota i n’assegurava la possessió. En touche no es va millorar massa però l’àrbitre s’adonà que en moltes ocasions els mauls post-touche de l’Eibar, es formaven amb jugadors en posició antireglamentària, (pantalla), i això igualà aquesta faceta.

I en el joc de tres quarts, un rejovenit Dani Ripol, que tornava a la gespa després d’una llarga retirada, donava molta verticalitat al joc de la tres quarts que generava constantment jugades molt incisives i facilitava les coses a la davantera que no tenia que retrocedir mai per recolzar el als seus companys.

L’Eibar es mantenia fidel al seu joc de treure’s pressió al peu i de defensar amb ordre i  contundència.

Poc a poc el BUC va anar imposant el seu joc i capgirà el marcador, a falta de 10 minuts pel final, posant un 27 a 15 que feia retronar una grada força plena.

Però després d’una mala acció defensiva, els guipuscoans disposaren d’una touche a cinc metres del BUC i aconseguiren trencar la davantera negre posant el definitiu 27 a 30 en el marcador.

Els últims cinc minuts foren un allau de joc del BUC, contra una ordenada però retrocedint defensa de l’Eibar.

En Sultan tingué la oportunitat d’igualar el marcador amb un cop de càstig a tres minuts del final, però la pilota rebotà al pal.

Després la pressió defensiva del BUC es saldà amb una melé pels d’Eibar que per cor i coratge van arrossegar  enrere, però que el mig de melé d’Eibar va saber aixecar i llançar fora per posar punt i final a un emocionantíssim partit, on el BUC va tardar en reaccionar.

Els nois de l’Eibar, després del patiment dels últims minuts ho celebraren com si haguessin guanyat una final; i no és per menys, el BUC va mostrar que és un equip competitiu, lluitador i amb potencial ofensiu de sobres.

Dos punts, bonus ofensiu i defensiu, estrenen el nostre marcador a la categoria i ens obliguen a seguir treballant per assolir un ordre defensiu com el de l’Eibar i ajustar el talent dels nostres nois al sistema de joc d’en Putxy.

Equip de redacció

Fitxa del Partit: BUC 27-30 ERT

[ws_table id=”11″]

El juego se desarrollaba sobre todo en el campo del BUC pero sin sensación de peligro aparente.

Después de una touche ganada muy segura para los vascos, se formó un maul bien frenado por los barceloneses, dónde, imperdonablemente, dejaron el cerrado descubierto y un Flanker del Eibar aprovechó para poner los primeros puntos en el marcador.

Esto no hundió a la delantera del BUC que lo intentaba por activa y por pasiva pero con poca efectividad porqué se proponía un juego corto en la zona media del campo y en muchas ocasiones, los vascos, en golpe de castigo ensuciaban o recuperaban el balón sin que la colegiada lo supiera ver por lo impensable de acciones así en la categoría de plata estatal.

Esto llevó a los jugadores de ambos equipos a algunas rencillas poco trascendentales pero que ensuciaban un poco el espectáculo.

En dos jugadas de contragolpe, el Eibar consiguió aumentar la diferencia hasta 19 puntos. De ahí surgió la jugada polémica del partido porqué en el segundo ensayo, el ala del Eibar, tras superar con comodidad la defensa del BUC no posó correctamente el balón en la zona de marca, cometiendo un avanzado, que, por claridad de la jugada y por distancia, la árbitro no vio.

Sin embargo, la mala organización defensiva del BUC, hacía que esta marca no desentonara con lo que sucedía en el campo.

Una tardía marca de Juan Pistone, tras una peligrosa fase dónde se implicaron hasta diez jugadores del BUC en un maul, puso el 7 a 19 en el marcador al final de la primera parte.

Una parte muy oscura, dónde el trascender del juego favoreció más a los vascos y dónde nuestros chicos mostraron falta de ideas y verticalidad.

Las rápidas lesiones de Diego Prubner y de Aitor Figueruelo, las molestias de Raimon Jorba y de Juan Porras, los problemas en melé y la falta de seguridad en touche no auguraban facilidades en la segunda parte.

Pero los chicos de negro se pusieron las pilas y enlazaron mejores jugadas y crearon más sensación de peligro.

Los problemas en melé seguían pero un efectivo Pistone, reconvertido en 8, levantaba el balón y aseguraba la posesión. En touche no se mejoró demasiado pero el árbitro se dio cuenta que en muchas ocasiones los mauls post-touche del Eibar, se formaban con jugadores en posición antirreglamentaria, (pantalla), y esto igualó esta faceta.

Y en el juego de tres cuartos, un rejuvenecido Dani Ripol, que volvía al césped después de una larga retirada, daba mucha verticalidad al juego de la tres cuartos que generaba constantemente jugadas muy incisivas y facilitaba las cosas a la delantera que no tenía que retroceder nunca para apoyar el a sus compañeros.

El Eibar se mantenía fiel a su juego de quitarse presión al pie y defender con orden y contundencia.

Poco a poco el BUC fue imponiendo su juego y invirtió el marcador, a falta de 10 minutos para el final, poniendo un 27 a 15 que hacía retumbar una grada bastante llena.

Pero después de una mala acción defensiva, los guipuzcoanos dispusieron de una touche a cinco metros del area de ensayo del BUC y consiguieron romper la delantera negra poniendo el definitivo 27 a 30 en el marcador.

Los últimos cinco minutos fueron un aluvión de juego del BUC, contra una ordenada pero retrocediente defensa del Eibar.

Sultan tuvo la oportunidad de igualar el marcador con un golpe de castigo a tres minutos del final, pero el balón rebotó en el poste.

Después la presión defensiva del BUC se saldó con una melé para el Eibar, que,  por corazón y coraje arrastraron atrás, pero que el medio de melé de Eibar supo levantar y lanzar fuera para poner punto y final a un emocionante partido, donde el BUC tardó en reaccionar.

Los chicos del Eibar, tras el sufrimiento de los últimos minutos lo celebraron como si hubieran ganado una final, y no es para menos, el BUC mostró que es un equipo competitivo, luchador y con potencial ofensivo de sobra.

Dos puntos, bonus ofensivo y defensivo, estrenan nuestro marcador en la categoría y nos obligan a seguir trabajando para lograr un orden defensivo como el del Eibar y ajustar el talento de nuestros muchachos al sistema de juego de Putxy.

Equipo de redacción

Ficha del Partido: BUC 27-30 ERT

[ws_table id=”12″]

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby