Crònica: Primera jornada pel BUC Wheelchair Rugby

Bon debut de la secció adaptada del BUC en competició oficial, participant a la primera jornada del grup sud del Campionat Nacional II de França, aquest cap de setmana a a la ciutat de Montpellier.

Els de negre van aconseguir dues victòries i dues derrotes, jugant contra equips amb més experiència i acostumats a una competició nova pel BUC, que és el primer equip estranger en participar a la competició oficial francesa de rugby en cadira de rodes.

El Wheelchair BUC va començar una mica acomplexat i nerviós el primer partit i va veure com el Bournoit li endossava un parcial demolidor de 9-0 al primer quart que ja va marcar molt la resta del partit. El BUC va saber reaccionar posteriorment, però no va ser suficient per a remuntar el matx, que es va acabar perdent per un ampli 60-31, però que va servir per a que l’entrenador pogués aprofitar per fer rotacions i donar minuts a tots els jugadors ja d’entrada.

El segon partit va començar de manera similar, amb els jugadors del BUC una mica massa relaxats, però aquesta vegada ho van saber gestionar millor i practicar bon rugby durant la major part del matx per imposar-se clarament a Toulon per 44-33.

whatsapp-image-2016-12-05-at-09-49-26

El tercer partit va seguir la mateixa tònica que l’anterior, de fet en va ser pràcticament un calc i el bon joc dels catalans els va permetre imposar-se amb encara més marge al Grenoble amb un contundent 43-22.

Per últim, el BUC s’enfrontava a l’amfitrió i gran favorit, el Montpellier. Els de negre van sortir una mica espantats i van pagar els errors comesos a l’inici del matx amb un parcial de 4-0 en contra. A mesura que es va perdre la por i van començar a sortir millor les coses, es va igualar més el marcador i es va moure en distàncies d’uns dos gols durant bona part del segon i tercer quarts. A l’últim període, però, els jugadors catalans es van veure afectats pel cansament físic i el rival va aconseguir trencar el partit i agafar més avantatge. En vista de la situació, l’entrenador va tornar a aprofitar per donar més minuts a tots els jugadors. El partit es va acabar perdent 42-21 davant un molt bon equip.

El balanç final del torneig és molt bo tot i les dues derrotes, ja que cal tenir en compte que el BUC és un equip relativament jove i s’enfrontava a equips que tenen jugadors que formen part de la selecció francesa habitualment. A més, aquest tipus d’experiències són absolutament positives per millorar i aprendre de cara a les properes jornades. A més, el BUC va aconseguir un MVP com a segon millor jugador High Point i jugadors amb valoracions de fins a 3.0 i 3.5, que significa que van rendir a un nivell molt alt i amb molt de mèrit.

Resultats:

Bournoit 60-31 BUC

BUC 44-33 Toulon

BUC 43-22 Grenoble

Montpellier 42-21 BUC

whatsapp-image-2016-12-05-at-09-49-25

Fotos: FCEDF

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby