La Crònica: 26-27 GEN

BUC 43-26 XV Babarians Calvià

Aquest dissabte el BUC es va retrobar amb la victòria imposant-se a casa als Babarians de Calvià per 43-26. Després d’una gran primera part, l’equip es va relaxar i va veure com el rival feia perillar la victòria, però al final va aconseguir assegurar-la i sumar a més el punt bonus.

El partit va començar més aviat travat i el marcador només es va moure gràcies al primer cop de càstig d’Hernán Pintos. Fins quasi la mitja hora de joc no va arribar la primera marca, obra del segona línia Lluís Vallès després de diverses percussions de la davantera negra (10-0). Només dos minuts després arribava la segona, també gràcies a la davantera negra, anotada pel talonador Guillem Torró (17-0). I per acabar d’arrodonir un gran final de la primera part, a poc del descans arribava la tercera marca negra, aquesta vegada gràcies a la tres quarts i definida per Santi Silva per la banda. Al descans, el partit controlat i el marcador clar: 22-0.

La segona part va començar amb la mateixa dinàmica que s’havia acabat la primera, el BUC seguia amb el seu punch i aconseguia una nova marca als dos minuts. El capità Miki Mas es colava entre la defensa rival per assegurar el bonus ofensiu (27-0). Però a partir d’aquí, l’equip va fer una davallada progressiva i va tornar a pecar en defensa com en les últimes jornades. Els mallorquins van aconseguir anotar dues marques en cinc minuts (27-12). L’Hernán ampliava amb un cop de càstig (30-12), però l’equip seguiria sense reaccionar i encaixaria dues marques més, també molt seguides (30-26) que posaven nerviosa la grada de la Foixarda que feia una estona veia el partit sentenciat. Afortunadament, el tram final de partit va tornar a ser pel BUC, que va portar la possessió a camp rival de nou, anotant dos cops de càstig més (36-26) i rematant-ho amb una marca de càstig, que hauria estat de Santi Silva si no l’haguessin agafat sense pilota (43-26).

Amb aquesta quarta victòria de la temporada, el BUC s’acosta a sortir de la zona de descens, posant-se a un sol punt del València, que ara mateix marca la salvació. I el més important és que l’equip va demostrar que és capaç de practicar un molt bon joc, que el fa sortir reforçat moralment.

Alineació: 1. Albert Conesa 2. Guillem Torró 3. Marco Antonio Alonso 4. Juan Pablo “JP” Salcedo 5. Lluís “Kraken” Vallès 6. Alberto Sánchez “Coko” 7. Antoni “Toni” Fedelich 8. Àlex Zubero 9. Pau Güell 10. Hernán Pintos 11. Marçal Grau 12. Miquel “Miki” Mas (c) 13. Facundo “Colo” Alvarez 14. Raimon Jorba 15. Santiago “Santi” Silva

Suplents: Nin Escrig, Sebastián “Seba” Galán, Fernando “Búfalo” Ramos, Maxime Gelly, Hernán Scartascini i Renzo Paggi.

Marques: Lluís “Kraken” Vallès, Guillem Torró, Santiago “Santi” Silva, Miquel “Miki” Mas i marca de càstig.

Transformacions: Hernán Pintos (2).

Cops de càstig: Hernán Pintos (4).

Sabadell RC 27-27 BUC B

El BUC B va treure un empat in extremis del camp del Sabadell aquest dissabte en un partit disputadíssim que no es va resoldre fins a última hora i que hagués pogut caure per qualsevol dels dos costats.

Els de negre visitaven el camp d’un rival directe, ja que el Sabadell ocupa la mateixa zona de la classificació, i ho feien amb un equip molt minvat, amb baixes i molt pocs efectius. Però tot i les condicions adverses, els jugadors que hi havia van fer un d’aquells partits on surts del camp orgullós més enllà del resultat, i més després de com va anar el final del partit. El partit va tenir diverses alternances al marcador. Es va avançar el Sabadell, després el BUC va dominar el marcador durant una estona, amb marques del pilar Alejandro Matus i l’obertura Kirian Martínez. El Sabadell tornava a prendre la iniciativa, però els de negre tampoc es rendien, i el mig de melé francès Quentin Bucciarelli mantenia els seus dins del partit amb un doblet, per arribar als últims minuts del matx tres punts per sota. Amb el 27-24 al marcador, el BUC aconseguia un cop de càstig centrat pràcticament en l’última jugada per empatar el partit amb la transformació de l’obertura Kirian Martínez.

Tot i no aconseguir la victòria, esperem que aquest empat in extremis pugui servir de punt d’inflexió per un BUC B que necessita una victòria com aigua de maig per invertir la dinàmica negativa de resultats que ha tingut l’equip ens les últimes jornades. De moment, l’equip segueix a la part baixa de la classificació.

Alineació: 1. Pol Sànchez 2. David Pagan 3. Alejandro Matus 4. Pierre Layré-Cassou (C) 5. Luís Leonel Mauro 6. Marc-Henri Gloux 7. Vincen Besson 8. Roger G. Obradors 9. Quentin Bucciarelli 10. Kirian Martínez 11. Vindio Blanco 12. Joan Eloi Vallès 13. Fco. Javier “Kico” Mena 14. Felipe Ignacio Huerta 15. Alban Cabrespines

Suplents: Nicolás “Popeye” Pérez, David Rubio i Alejandro Burillo.

Marques: Alejandro Matus, Kirian Martínez, Quentin Bucciarelli (2).

Transformacions: Quentin Bucciarelli (1) i Kirian Martínez (1).

Cops de càstig: Kirian Martínez (1).

 

BUC 28-0 CEI Lleida Quebrantahuesos [Femení]

El Femení va sumar els cinc punts sense jugar aquest cap de setmana, ja que el seu rival no es va poder presentar a jugar per falta d’efectius. Una pena no poder disputar el partit, però amb aquesta victòria el BUC recupera la segona posició i comparteix liderat amb la Santboiana ara.

CR St. Cugat 100-5 BUC [sub14]

Els alevins del BUC enfrontaven aquest complicat matx amb un equip força debilitat degut a les nombroses baixes que ha patit la secció en les darreres setmanes. Malgrat un marcador final massa contundent, cal felicitar i animar els jugadors que van poder assistir al partit. La propera setmana hi haurà aturada de la competició, fet que esperem serveixi per a recuperar efectius i poder enfrontar en millors condicions les properes cites.

Alineació: 1. Joan Carrasco 2. Iris Egea 3. Oriol Sánchez 4. Marc Casaus 5. Antonio Cucarella 6. Simohamed Mrabet 7. Felipe Terradez 8. Ezequiel Coromines 9. Roman Puigmartí 10. Unai Fernández 11. Pol Martí 12. Enrique Díaz 13. Ricard Roig 14. Pol Jover 15. Martí Saumell

Suplents: Sergi Martínez i Irene Artigas.

Marques: Ezequiel Coromines.

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby