La Crònica: 16-17 SET

BUC 15-30 Fénix CR

Mal inici de temporada pel primer equip del BUC que encetava la competició oficial el passat dissabte a la Foixarda amb la primera jornada de la Divisió d’Honor B. També era l’estrena de Rudi Schiendl i Xavi Carrasco al cos tècnic del Sènior A i d’unes quantes cares noves a la plantilla, però això no va servir per canviar el resultat aconseguit contra els aragonesos la temporada passada.

El partit ja va començar malament, amb els visitants molt més endollats que el BUC i obrint el marcador ben d’hora amb un cop de càstig transformat i -una marca per velocitat del seu arrier (0-8). A partir del minut 10, el BUC va començar a reaccionar i a dominar més el joc. Així, un cop instal·lats a la línia de 22 rival durant una estona, aconseguien anotar la primera marca, obra del talonador Guillem Torró a base de potència, després de diverses fases de davantera. Miki Mas s’adjudicava la transformació (7-8). I poc abans del descans, els de negre aconseguien donar la volta al marcador, amb una preciosa jugada de la seva línia de tres quarts, on l’obertura (que debutava) Girgis “Gato” Morote, enganyava els rivals amb una passada falsa i deixava pràcticament sol l’arrier Hernán Scartascini per entrar a la zona de marca. Al descans, 12-8 al marcador i bones sensacions de cara a la segona part.

Però la cosa es va torçar en el segon temps. El BUC va tenir un domini més aviat estèril de l’ovalada, sense aconseguir trenar bones jugades per superar la defensa rival. I el Fénix va rendibilitzar al màxim la seva principal arma, la puntada a seguir del seu obertura i la velocitat dels seus homes de darrere. Així van arribar fins a tres marques més dels aragonesos, que van tornar a donar la volta al marcador i poc a poc van anar sentenciant el partit fins al 15-30 final que deixava el BUC sense punts, i que concedia el punt bonus al Fénix, un rival directe que acostuma a moure’s per les mateixes posicions de la taula classificatòria.

Tot i la derrota, l’equip va demostrar que té la capacitat de guanyar partits com els de dissabte si es fan millor les coses, i les noves incorporacions van realitzar una bona actuació. Esperem que això es pugui concretar en millors resultats de cara a les properes jornades.

Alineació: 1. Carlos Orillosa 2. Guillem Torró 3. Sergi “Xexi” Coma (c) 4. Lluís “Kraken” Vallès 5. Fabio Amadio 6. Juan Pablo Salcedo 7. Adam Matutano 8. Víctor Tarifa 9. Santi Silva 10. Girgis “Gato” Morote 11. Fco. Javier “Kico” Mena 12. Facundo “Dálton” Álvarez 13. Miquel “Miki” Mas 14. Gabriel “Biel” Matutano 15. Hernán Scartascini

Suplents: Antonio “Dos Santos” Gomide, Nin Escrig, Lasha Ularjishvili, Maximiliano “Maxi” Casco, Gabriel Pérez “Sr. X”, Raimon Jorba, Albert Velarde i Marçal Grau.

Marques: Guillem Torró i Hernan Scartascini.

Transformacions: Miquel “Miki” Mas (1).

Cops de càstig: Miquel “Miki” Mas (1).

Abans del partit, el BUC B va realitzar un nou amistós de pretemporada contra els Óssos de l’INEF de Barcelona, un nou equip al panorama català, que passa del rugby universitari al federat amb unes quantes cares conegudes per l’afició del BUC. Els de negre es van imposar als debutants, però caldrà treballar més el joc de l’equip de cara al debut oficial en la fase prèvia de la Divisió d’Honor Catalana, que arribarà d’aquí dues setmanes.

 

Fotos: Martín Seras Lima (Top Rugby)

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby