El BUC Wheelchair triomfa en la primera jornada de lliga

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Villaviciosa de Odón (Madrid) la primera jornada de la nova Lliga Nacional de rugby en cadira de rodes. El BUC era un dels quatre equips participants i ha aconseguit imposar-se en els seus tres partits, sortint vencedor d’aquesta primera cita.

La FEDDF ha decidit organitzar una lliga nacional per primer cop aquesta temporada i aquest cap de setmana arrencava la competició que tindrà un format de dues voltes, concentrades en un cap de setmana, i després una fase final. Hi ha quatre equips participants: el CAI de Saragossa, el Zuzenak de Vitòria, el Toros FLM de Madrid i el BUC; que s’enfronten entre tots en cada jornada.

El BUC arribava a la cita després d’haver quedat segon en l’últim campionat d’Espanya, on vam perdre l’hegemonia que havíem tingut fins llavors davant del CAI. Així doncs, havia quedat un mal regust de boca després de l’última competició oficial i volíem recuperar les bones sensacions i tornar a trobar el camí a l’èxit, com ha així ha acabat sent.

L’equip català s’ha imposat en els tres partits disputats. Començant amb una victòria contra el Zuzenak basc (23-44), seguint amb una victòria contra el CAI aragonès, un rival duríssim, en un partit molt més igualat del que indica el marcador final (44-35); i finalment amb una victòria novament àmplia contra el Toros madrileny (45-25). Ha estat un gran torneig de tots els jugadors i jugadores del BUC, on s’han pogut donar moltes oportunitats de jugar a tothom i on l’equip ha demostrat que tothom suma el seu gra de sorra per aconseguir aquests bons resultats.

El millor d’aquesta nova competició, però, és la potenciació que se li està donant a aquest esport a nivell estatal. El nivell s’està igualant molt més del que ho estava entre tots els equips i això és molt positiu globalment ja que fa pujar tots els equips i dóna ales a la modalitat del rugby adaptat en general. I ja hi ha més equips nous a l’espera de poder entrar en competició la temporada que ve.

Ara caldrà esperar a la segona volta, que es disputarà a Barberà del Vallès el 16 i 17 de febrer, per rematar-ho amb la fase final a Saragossa el 30 i 31 de març.

 

Resultats:

Zuzenak 23-44 BUC

BUC 44-35 CAI Deporte Adaptado

BUC 45-25 Toros FLM

 

Foto portada: FEDDF

Partners

Contacte

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby