HomeEquipsWheelchair Rugby

El Wheelchair Rugby, Quad Rugby o rugby en cadira de rodes és l’únic esport col·lectiu creat per a persones que pateixen tetraplegia, en el què també hi poden participar d’altres persones amb grans discapacitats com amputacions greus (afectació com a mínim a tres membres) o persones amb paràlisi cerebral, entre d’altres. Així doncs, el Wheelchair Rugby és un esport mixt en aquest sentit.

L’objectiu d’aquesta versió del rugby és puntuar creuant la línia de “gol” de l’equip contrari, amb la possessió de la pilota. La pilota pot ser passada, llençada, batejada, rodada, picada o portada en qualsevol direcció, tenint en compte les restriccions pròpies del reglament. L’equip que anota el major nombre de punts, guanya el partit.

El BUC Wheelchair Rugby és la secció de rugby en cadira de rodes del BUC que s’inaugura la temporada 2015-2016. I promou, practica i desenvolupa aquesta disciplina esportiva per fer-la arribar al major nombre de persones. El nostre objectiu esportiu és poder competir al major nivell que puguin rendir els nostres esportistes. Actualment, això passa per fer-ho a nivell internacional, ja que les poques possibilitats de desenvolupament a l’Estat ens obliguen a buscar referents internacionals.

A més de participar a diverses trobades europees a França i Itàlia, la temporada 2016-2017, el BUC participa per primera vegada en una competició oficial a nivell de clubs, convidat a la Lliga Francesa. I per altra banda, juntament amb la FCEDC i la FEDDF, el BUC s’encarrega d’organitzar el primer Campionat d’Espanya de clubs de Wheelchair Rugby, organitzat a Barcelona el febrer de 2017.

La plantilla i staff tècnic d’aquesta secció del BUC per la temporada 2018-2019 és la següent:

Plantilla
Juan Carlos Fernández (c) 3.0
Ilian Rodrigo 2.5
Sergio Escobar 2.0
Oriol Monràs 2.0
Diego Garavito 1.5
Oriol Lluís 1.5
Cristhian Javier Páez 1.0
Jorge Pastor 0.5
Axel Libori 0.5
Cos tècnic
Paula Murillo (entrenadora)
David Campón (entrenador)
Adrián García (prep. físic / entrenador)
Javier Giménez (delegat)
Dani Gómez (ajudant entr.)
Jennifer (ajudant entr.)

 

 

 

 

 

Imatge de portada: Piti Hidalgo

Partners

Contacte

Horaris:
Dilluns, dimecres i divendres de 16:00 a 21:00
Dimarts, dijous i dissabtes de 10:00 a 14:00

info@buc.cat

646 63 22 90

Camí de la Foixarda, 20-26, 08038 Barcelona

Instagram  @buc1929 Twitter  @buc1929

Informació

Barcelona Unversitari Club - Rugby